Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πρασόπιτα


8
0


Μερίδες: αρκετές
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo teri teri
Πρασόπιτα, η αγαπημένη
Ετικέτες:πρασόπιτα, λαχανικά, φύλλο Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 δόση φύλλο σφολιάτα (υπάρχει συνταγή στο site)  
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • αλάτι
  •  πιπέρι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 200 γρμ. φέτα
  • Μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο,
  • Προσθέτουμε τα πράσα και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό τους,  
  • Στο μεταξύ θρυμματίζουμε τη φέτα με ένα πιρούνι,
  • Χτυπάμε τ’ αυγά και τα προσθέτουμε στη φέτα και αλατοπιπερώνουμε  
  • Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί φροντίζοντας να το καλυφτεί όλο,
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα πράσα το μείγμα της φέτας με τ’ αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά (η κατσαρόλα να μην είναι στην φωτιά),
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και το απλώνουμε ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος,
  • Σκεπάζουμε με το 2 φύλλο σφολιάτας την πίτα μας,  
  • Την χαράζουμε σε κομμάτια σαν τον μπακλαβά, την ραντίζουμε με νερό και ελαιόλαδο,
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200o C μέχρι να ροδίσει, περίπου 30-35 λεπτά.  

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2010-02-24 12:37:47
Τρελαίνομια για πίτες! Μπράβο Teri :o)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.