Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαλακτομπούρεκο


6
0


Μερίδες: Περίπου 20 (αναλόγως την όρεξη)
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ

Απολαύστε ένα τέλειο γλυκό με μυρωδάτη κρέμα και τραγανό φύλλο!

Ετικέτες:Γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Ταψιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

ΚΡΕΜΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας
3 λίτρα γάλα
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό γεμάτο
1/2 ποτήρι άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 ποτήρια ζάχαρη
5 βανίλιες
7 αυγά(6 κρόκοι και 1 ολόκληρο)
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
ξύσμα από ένα λεμόνι

ΣΙΡΟΠΙ

3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
3 κουταλιές σούπας γλυκόζη
1 βανίλια
χυμό από ένα λεμόνι

Πρώτα βράζουμε το σιρόπι πολύ καλά μέχρι να πάρει την πυκνότητα του αραιού μελιού!Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.Σε μια λεκάνη χτυπάμε τη μισή ζάχαρη  με τα αυγά.Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια.Μόλις το γάλα αρχίζει να ζεσταίνει ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.Μόλις πήξει, αποσύρουμε από την εστία και βάζουμε το βούτυρο(έτσι έχουμε μια γυαλάδα στην κρέμα).Τη ρίχνουμε στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ξανά ένα ένα.Χαράζουμε τα φύλλα σε κομμάτια (όχι μέχρι κάτω) και ρίχνουμε λίγο βουτυρο.Επίσης ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.Πρέπει το φύλλο μας να ροδοκοκκινήσει.Σιροπιάζουμε το γλυκό μας μόλις βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι.Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι αργές και ομοιόμορφες ώστε το σιρόπι να πάει παντού και να μη μας καθήσει το γλυκό μας.Προσοχή:αφήστε το πάνω στην κουζίνα σας ή σε ένα πάγκο και ΜΗΝ το σκεπάσετε γιατί το φύλλο θα μαλακώσει.
Βάλτε στο ψυγείο σας την επόμενη μέρα αν φυσικά δε φαγωθεί!
Καλή επιτυχία
Ντίμη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.