Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

ψωμι σταρένιο-σίκαλης


2
0


Μερίδες: 30
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 80 '
User Photo Averel Averel
μια προσπαθεια . Στις φωτογραφίες ειναι : στην κυρίως έτοιμη μια φρατζολα και κομένη για να φανεί πως ειναι, στις μικρες αριστερα ειναι ο τροπος που ειναι τοποθετημενες , και δεξια ειναι εικονα της ζυμης όταν ειναι έτοιμη [στην περίπτωση που δεν βάζουμε μαγιά ή χρησιμοποιούμε προζύμι , δείχνει έτσι, με 'δρόμους' να ανοίγουν , δηλαδή να σκ'αει η ζύμη]

Ετικέτες:ψωμί, σικαλη Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Κλασσικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γρ σκληρο σταρενιο αλευρι [το κιτρινο ας πουμε]
600 γρ σικάλεως
2 κ. γλυκου κοφτες αλατι
1 γρ νωπη μαγια
2 κ.σουπας λαδι [με το ματι]




σε μια λεκανιτσα [μεγαλο μπωλ]
κοσκινιζουμε το σταρενιο 
το σικαλεως το ριχνουμε ετσι

βαζουμε το αλατακι και λιωμενη την  μαγια,  και μετα βαζουμε και 450 γρ χλυαρο νερο .
Αρχιζουμε να ανακατευουμε και στην συνέχεια ζυμωνουμε... όταν μας ικανοποιεί το πραμα , βαζουμε το λαδακι και ζυμωνουμε λιγο ακομα. Το κραταμε σαν ενα καρβέλι ή κανουμε μπαλίτσες  και την καθε μπαλιτσα την κανουμε ότι θεμε
  Εγω εκανα τρεις μικρες και μια μεγαλυτερη, οπότε εχω τρεις φραζολιτσες και μια φρατζολα
 εχω ενα ορθογωνιο ταψακι και εβαλα τις τρεις και μια φορμα την μεγαλουτσικη.
  Αφου  ξεκουραστηκαν κάπου 15 ωρες, ψηθηκαν. 

---
 ειχα δει στο ιντερνετ κατι με σικαλη μονο και την εκανα ετσι
ΥΓ. το δωδεκαωρακι ειναι του προζυμιου και εγω ας πουμε ψήνω το προζυμι 
ΥΓ2.  Συνολικό βαρος ψημένων 1,8 κιλα

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.