Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψωμάκι ευκολάκι...


17
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo pdimitra pdimitra
Νόστιμο, γρήγορο ψωμάκι για να έχουμε φρέσκο ψωμάκι σε ελάχιστο χρονο από τα χεράκια μας...φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε...
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Κλασσικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (17 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 φακελάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ.)
  • 1 κ.γ.μέλι
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κουτάκι μπύρα της αρεσκείας σας
  • Προαιρετικά: Σουσάμι για πασπάλισμα ή αλευρι
  • 2κ.σ λάδι

  • Σε ένα λεκανάκι ρίχνω το αλεύρι και κάνω μια λακουβίτσα στη μέση.
  • Ρίχνω το μέλι, το αλάτι λίγο λαδι και αδειάζω μονομιάς το κουτάκι της μπύρας.
  • Ανακατεύω με πιρούνι ή τα χέρια φτιάχνοντας ένα πολύ πηχτό χυλό.
  • Αδειάζω σε λαδωμένο ταψάκι.
  • Αν θέλω πασπαλίζω με σουσάμι
  • Ψήνω για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς (εξαρτάται από τον φούρνο)



  • Σχόλια

    User Photo Marenia Marenia
    2010-09-14 15:59:08
    ναι ολα τα αλλα υλικα ειναι ιδια!!!
    User Photo pdimitra pdimitra
    2010-09-08 18:14:54
    ευχαριστώ για τη συμβουλη σου θα το δοκιμάσω και ετσι φαντάζομαι ειναι ως εχουν οι αλλες αναλογίες....
    User Photo Marenia Marenia
    2010-09-07 16:53:06
    Το κανω καθε εβδομαδα και ειναι φανταστικο φρεσκο ψωμακι. Μετα ομως απο την εκπομπη της Μπαρμπαριγου, βαζω 500ml μπυρα ανα 1/2 κιλο φαρινα,ενω παλια εβαζα 330ml μπυρα.Νομιζω οτι με τα 500ml μπυρας γινετε πιο ωραιο.
    User Photo Sokolatoula Sokolatoula
    2010-09-03 18:19:24
    Εξαιρετικό φαίνεται Pdimitra!
    User Photo κλαρα κλαρα
    2010-09-03 15:27:07
    τη συνταγη την ειχα δει σε μια εκπομπη,και ηθελα να το φτιαξω αλλα ξεχασα τις αναλογιες ωστοσο.Τωρα που τις εχω θα δοκιμαστει συντομα,πρεπει να ειναι πολυ καλο!!
    User Photo pdimitra pdimitra
    2010-09-03 15:01:00
    μολις το εβλαλα απο το φουρνο.... το περασα με λιγο αλευρι και δεν πιστευοθν πως το εφτιαξα εγω... :) απλα τελειο!

    Παραλλαγή συνταγής

    Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.