Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψωμάκια με λιαστή ντομάτα


2
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 3 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo sofiabalat sofiabalat
διαφορετικά ψωμάκια
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

ενα κιλό αλέρι δυνατό ή για ολες τις χρήσεις
δυο φακελάκια μαγια
200 γρ λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες με το λαδι τους
λιγο ξίδι
λιγο πιπέρι
φρεσκια ρίγανη
χλιαρό νερο
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.Ανακατεύουμε το αλάτι,πιπέρι και τη ρίγανη.
Προσθετουμε σιγά σιγα ολα τα υγρα και σιγά σιγά το νερο,μέχρι να κάνουμε μια ωραία ζυμη.Ενσωματώνουμε τις ντομάτες.
Αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει σε ενα ζεστό μέρος.Μεριδοποιούμε το μείγμα σε ψωμάκια τα οποία βαζουμε σε μια ελαφρα λαδωμένη λαμαρίνα.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και μετά ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Για τους μερακλήδες ,συνοδευεται καταπληκτικα με ψιλοκομμενο μπέικον και κομματακια καπνιστού τυριου΄.
Το ορεκτικο αυτο θα το συνοδευσουμε με ενα λευκό FRASCATI το οποιο θα ειναι σε θερμοκρασία 8-10 βαθμους

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.