Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψωμάκια για σάντουιτς


15
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 120 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
Το σπιτικό σάντουιτς είναι ακόμα πιο νόστιμο αν έχει και σπιτικό ψωμάκι! Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και θα σας κάνει περήφανους για τα σπιτικά σας σάντουιτς.
Ετικέτες:ψωμάκια, σάντουιτς, sandwich Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Κλασσικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (15 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 1/2 κούπα αλεύρι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/8 κούπας γάλα
1/2 κούπα χλιαρό νερό
μια πρέζα τριμμένο σκόρδο (προαιρετικά)

λίγο ελαιόλαδο για το μπολ
λίγο λιωμένο βούτυρο (για να τα αλείψουμε στο τέλος)
Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά και προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και το νερό.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη για κανένα 8λεπτο.

Βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ τη ζύμη και της κάνουμε μια τούμπα να λαδωθεί γύρω-γύρω. Υπολογίζουμε ότι θα φουσκώσει αρκετά και θα χρειαστεί χώρο.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και την πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε. Εγώ το κάνω σπιράλ για στρογγυλά ψωμάκια και μακρουλά για μίνι μπαγκετάκια.

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με χαρτί για ψήσιμο και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα για άλλα 45 λεπτά. Θα ξαναφουσκώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 και τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μόλις τα βγάλουμε τα αλείφουμε ελαφρά με το βούτυρο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2011-11-28 14:38:26
Τα έχω δοκιμάσει μόνο με κανονικό αλεύρι. Λογικά θα γίνονται και με ολικής άλεσης. Αν τα δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις :)
User Photo mtzam mtzam
2011-11-28 14:31:43
Με τις συνταγές της οικογένειας, έχω χαλάσει ένα πακέτο χαρτί και ένα μελάνι σίγουρα εκτυπώνοντας και εκτυπώνοντας. Έψαχνα μια τέτοια συνταγή για να φτιάξω ψωμάκιαπασπαλισμένα με σουσάμι μαύρο και κανονικό. Άραγε γίνεται και με μαύρο αλεύρι;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.