Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψητό χοιρινό με κρασί chianti


6
0


Μερίδες: 6 άτομα
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo marilu marilu
mamma mia....deliziosa....!!
Ετικέτες:χοιρινό, κιάντι, Ιταλία Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 kg χοιρινό με το κόκκαλο
180 gr πράσινες ελιές
αλάτι
125 gr σταφίδες
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζ. κρασί chianti
1 κουταλάκι σκόνη κανέλα
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. αλεύρι
4 φύλλα δάφνης
2 χοντροκομμένα κρεμμύδια
Πασπαλίζετε το χοιρινό με αλάτι, πιπέρι, κανέλα και το αλευρώνετε.
Βάζετε το χοιρινό σ' ένα ταψί και μαζί τα φύλλα δάφνης και τα κρεμμύδια.
Το ραντίζετε με το λάδι.
Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 30 λεπτά.
Μετά τα 30 λεπτά περιχύνετε το χοιρινό με το μισό κρασί και το ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε χλιαρό νερό μουσκεύετε τις σταφίδες για 15 λεπτά και μετά τις στραγγίζετε καλά.
Αφού περάσουν τα 30 λεπτά περιχύνετε το κρέας με το υπόλοιπο κρασί και από πάνω σκορπίζετε τις ελιές και τις σταφίδες.
Το ψήνετε για 1 ώρα ακόμα στο φούρνο και το σερβίρετε ζεστό.

Σχόλια

User Photo marilu marilu
2010-09-17 09:50:04
εγώ δεν τρώω ποτέ ελιές γιατί δεν μου αρέσουν ..από μικρή...στη συγκεκριμένη όμως συνταγή δίνουν τόση γεύση που πάντα τις βάζω...όμως η μαγειρική είναι ο κατεξοχήν χώρος του πειραματισμού και της έμπνευσης ...οπότε μπορείς να την κάνεις χωρίς ελιές και να μας πεις πώς σου φάνηκε!!
User Photo rose rose
2010-09-15 16:02:48
Πολλη ωραια η συνταγη αλλα θα χαλαγε αν δεν βαζαμε τις ελιες?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.