Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψητό κοτόπουλο με μέλι και δυόσμο


10
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo neraida neraida
Ξετρελαίνει τον ουρανίσκο μας!
Ετικέτες:κοτοπουλο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 120 γρ.βούτηρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κ.γ.μέλι
  • 2 κ.γ.μουστάρδα
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι πιπέρι
  • Πλένετε καλά τα στήθη του κοτόπουλου και τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.Με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεκολλάτε το δέρμα από τη σάρκα προσεκτικά και το αλατοπιπερώνετε μέσα και έξω.
  • Ρίχνετε στο γουδί τις σκελίδες του σκόρδου μαζί με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.Ρίχνετε μία πρέζα αλάτι και μπόλικο πιπέρι.Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένας πράσινος πολτός.Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε πολτό και τον τοποθετείτε ανάμεσα στο δέρμα και τη σάρκα από τα στήθη.Προσπαθείτε να απλώσετε το μείγμα όσο πιο πολύ μπορείτε.
  • Βάζετε στο multi το βούτηρο, το χυμό λεμονιού, το μέλι, τη μουστάρδα και τη ρίγανη.Τα χτυπάτε καλά.Με το μισό μείγμα αλείφετε τα στήθη του κοτόπουλου.Τα ψήνετε στο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου.Το αλείφετε ξανά με το υπόλοιπο μείγμα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά τουλάχιστον και μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα τα στήθη.Το σερβίρετε μαζί με πατατούλες.

Σχόλια

User Photo pitsilo pitsilo
2011-10-06 20:03:07
πολύ ωραία συνταγή... την έφτιαξα με μπούτι κοτόπουλο αντί για φιλέτο οπότε ο χρόνος παρασκευής ήταν μεγαλύτερος. Επίσης, πρόσθεσα μέλι (1 κγ) αλλά καθαρά για υποκειμενικούς λόγους μια και στη σχέση μουστάρδα-μέλι, προτιμώ να υπερτερεί το μέλι...
User Photo Antzela Antzela
2011-02-25 20:56:51
Aυτο θα μου αρεσει πααααρα πολυ!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.