Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψητό Βοδινό


6
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 180 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo vch vch

Πιάτο γιορτινό

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό κομμάτι βοδινό
  • 1 φλ. Κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 πράσο μέτριου μεγέθους κομμένο σε κομματάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι σέλινο κομμένο κομματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 κουταλιές μουστάρδα σε σπόρους
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 3 κλωνάρια θρούμπι
  • Μπαχάρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 ½ φλιτζάνι ζωμός βοδινού
  • Ανακατώστε το κρασί, τη δάφνη, το πιπέρι, το μπαχάρι, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το θρούμπι, το σκόρδο και το κρεμμύδι.

 

  • Προσθέστε το κρέας, ανακατώστε το βραχεί καλά από τα υγρά και τα μυρωδικά. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το όλο το βράδυ (ή τουλάχιστον 3 ώρες)

 

 

  • Προθερμάνετε το φούρνο.

 

  • Στραγγίστε το κρέας και κρατήσετε τη μαρινάτα για μετά.

 

  • Σε ένα ταψί, προσθέστε τα καρότα, το πράσο και το σέλινο.

 

  • Τοποθετήστε από πάνω το κρέας.

 

  • Αλείψτε το με λάδι και ψήστε το σε μέτριο φούρνο για περίπου 1 ½ ώρα, μέχρι να ροδίσει. Αφού ψηθεί, βγάλτε το από το ταψί και τυλίξετε το με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να κρυώσει για 20’ πριν το σερβίρετε.

 

  • Στη συνέχεια,, βγάλτε τα λαχανικά από το ταψί. Μαζέψτε το ζωμό σε ένα φλιτζάνι. Αφήστε το να κρυώσει και αποκρίνετε το περιττό λάδι.

 

  • Επιστέφετε το ζωμό, που κρατήσετε από το βράσιμο, στη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι μέχρι να διαλυθεί καλά.

 

 

  • Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε αργά τη μαρινάτα και το ζωμό του βοδινού και βράστε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.

 

  • Στη συνέχεια στραγγίστε την και βάλτε την σε ένα πυρίμαχο αγγείο.

 

  • Σερβίρετε το κρέας περιχύνοντας το με τη σάλτσα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.