Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψητή carbonara


6
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo marilu marilu
Μια άλλη εκδοχή της carbonara.
Ετικέτες:αλμυρό, μακαρόνια, καρμπονάρα, carbonara Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 30 gr βούτυρο
  • 500 gr linguini
  • 2 κουτ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια(το πράσινο τμήμα τους)
  • 4 αυγά
  • 100 gr τριμμένη παρμεζάνα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 6 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο (ή μπέικον)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  1. Αλοίφετε ένα πυρίμαχο ταψί με λάδι.
  2. Προθερμαίνετε το γκριλ.
  3. Βράζετε τα linguini σε μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να γίνουν al dente.
  4. Τα σουρώνετε και τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα.
  5. Το διάστημα που βράζουν τα linguini, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτετε το προσούτο, τα κρεμμυδάκια και τη μισή παρμεζάνα.
  6. Βάζετε αλάτι και πιπέρι και τοποθετείτε όλη την κρέμα στα ζεστά linguini και στο τέλος και το βούτυρο.
  7. Ανακατεύετε συνέχεια για 1 λεπτό.
  8. Τοοποθετείτε τα ζυμαρικά στο ταψί και από πάνω ρίχνετε την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  9. Ψήνετε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια .
  10. Σερβίρετε με μπρουσκέτα.

Buon appetito!!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.