Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψητές μελιτζάνες


5
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mima mima
Τις έφαγα στις διακοπές μου στη Λήμνο και μου αρέσαν πολύ. Επειδή μου αρέσουν τα καυτερά πρόσθεσα λίγο μπούκουβο και πάλι ήταν ωραίες.
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Vegan
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 μελιτζάνες φουσκωτές (μέτριες σε μέγεθος για να μην έχουν σπόρια)
1 ματσάκι μαϊδανό
4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ξύδι
ελαιόλαδο
μπούκουβο
Πλένουμε τις μελιτζάνες, χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι τους, και τις βάζουμε στο φούρνο σε ταψί στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες, τις βάζουμε σε μια πιατέλα, τις χαράζουμε κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι και τις ανοίγουμε να φανεί η ψίχα τους.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊδανό και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε. Γεμίζουμε το άνοιγμα κάθε μελιτζάνας με το μαϊδανό και το σκόρδο και από πάνω ρίχνουμε αλατοπίπερο, ελαιόλαδο, λίγο ξύδι και αν θέλουμε και καυτερό (μπορούμε να βάλουμε και πράσινο ταμπάσκο).
Όταν πάρουμε την μελιτζάνα στο πιάτο μας, με ένα κουτάλι ξεκολάμε την ψίχα από την φλούδα, κρατώντας τη από το κοτσανάκι, και την ανακατεύουμε με το μαϊδανό και το σκόρδο μέσα στη φλούδα και το τρώμε από εκεί μέσα.
Πάει πολύ με ούζο.
Καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo elv1s elv1s
2009-10-21 02:21:19
νοστιμοτατο!!! εγω εβαλα και φετα
User Photo persa persa
2009-08-27 18:46:30
πολυ καλη ιδέα, είναι μια παραλλαγή της μελιτζανοσαλάτας αλλά... σε ατομικο σερβίρισμα.Όλα τα άλλα είναι ίδια.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.