Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψητές Κόκκινες Πιπεριές με Φινόκιο


5
0


Μερίδες: 4-6 σαν ορεκτικό
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo theremina theremina

Ένα πικάντικο ορεκτικό, με φινόκιο και μείγμα πιπέριων και μυρωδικών.

Μπορεί να ετοιμαστεί (μερικές μέρες) νωρίτερα και να ξαναζεσταθεί λίγο για το σερβίρισμα.

 

 

Ετικέτες:ορεκτικό, vegan Διατροφή:Vegan
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 μεγάλες φλάσκιες κόκκινες πιπεριές, με το κοτσάνι τους

400 γραμμάρια ολόκληρες ντομάτες από κονσέρβα, στραγγισμένες

 

2 βολβοί φινόκιο

ζεστό βραστό νερό

 

1 γεμάτο κουταλάκι ολόκληρους κόκκους πιπεριού, κατά προτίμηση ανάμεικτα χρώματα, αλλά και απλό μαύρο πιπέρι είναι ένταξη

1 κουταλάκι ολόκληρα σπόρια κόλιαντρου (coriander seeds)

1/2 κουταλάκι ολόκληρα σπόρια μάραθου (fennel seeds)

 

6-8 κουταλιές ελαιόλαδο

το χυμό από 1/2 λεμόνια

χοντρό αλάτι

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

2. Κόβετε τις πιπεριές στην μέση κατά μήκος, μαζί με το κοτσάνι, ώστε να υπάρχει 1/2 κοτσάνι σε κάθε μισή πιπεριά. Αφαιρείτε τα σπόρια από το εσωτερικό.

3. Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ένα ρηχό ταψί, με την κομμένη (εσωτερική) πλευρά προς τα πάνω. Διαιρείτε τις ντομάτες σε 8 μερίδες και γεμίζετε την κάθε πιπεριά με ντομάτα.

4. Καθαρίζετε τους βολβούς φινόκιο και κόβετε τον κάθε βολβό στα 4, μετά στα 8, με προσοχή ώστε οι στρώσεις του φινόκιο να μένουν ενωμένα από την ρίζα στο κάθε κομμάτι. Βάζετε το φινόκιο σε ένα μεταλικό μπολ (ή μικρό κατσαρολάκι, χωρίς να το βάλετε στην φωτιά), πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, και ρίχνετε το ζεστό βραστό νερό από πάνω.  Αφήνετε για 5 λεπτά να ξεπικρίσει, μετά στραγγίζετε το φινόκιο.

5. Τοποθετείτε 2 κομμάτια φινόκιο σε κάθε πιπεριά, και αλείφετε τις πιπεριές με το ελαιόλαδο, από πάνω και γύρω γύρω απ’έξω.

6. Σε ένα γουδί, κοπανίστε *ελαφρά* το πιπέρι με τους σπόρους κόλιαντρου και μάραθου. (Εάν δεν έχετε γουδί, χρησιμοποιήστε πλάστη ζύμης  - αφού έχετε βάλει τα σπόρια μέσα σε μία πετσέτα για να μην φύγουν - πάνω σε ξύλο κοπής.).

7. Πασπαλίζετε τις πιπεριές με τα μπαχαρικά, και μετά με λίγο χοντρό αλάτι.

8. Ψήνετε τις πιπεριές περίπου 1 ώρα στο πάνω επίπεδο του φούρνου, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και οι άκρες γύρω γύρω να έχουν πάρει λίγο χρώμα.

9. Εάν ετοιμάζετε τις πιπεριές για άλλη μέρα, τις αφήνετε να κρυώσουν, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις βάζετε στο ψυγείο.  Εάν θα τις σερβίρετε αμέσως, τις ραντίζετε με το χυμό λεμονιού, και είναι έτοιμες.  

 

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-19 15:14:10
Πρόσφατα ανακάλυψα το φινόκιο στη μαγειρική και μέχρι στιγμής το έχω μαγειρέψει μόνο με σολωμό. Ενδιαφέρουσα συνταγή, θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.