Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψαρονέφρι Flambe


10
0


Μερίδες: 3-4
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo Bob ο Μάστορας Bob ο Μάστορ ας
Ψαρονέφρι flambe με ουίσκυ.!!
Ετικέτες:"ψαρονέφρι", "φλαμπέ", "χοιρινό"" Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κομμάτια ψαρονέφρι κομμένα σε ροδέλες χτυπημένες απο το χασάπη (περίπου 8 ροδέλες συνολικά)
1/2 φλυντζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγη καυτερή πάπρικα
1/2 δόση ουίσκυ ή κονιάκ
ξύδι βαλσάμικο


Λαδώνουμε τα κομμάτια κρέας και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι,το πιπέρι και την πάπρικα.
Βάζουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και αφού ζεσταθεί καλά, βάζουμε το κρέας.
Περιμένουμε να πάρουν χρώμα απο τη μία μέρια και μετα τα γυρίζουμε απο την άλλη.
Σε αυτή τη φάση καλό είναι να σκεπάζουμε το τηγάνι για να ψηθούν σε βάθος.
'Οταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο ρίχνουμε το ουίσκυ,και ανάβουμε με αναπτήρα.
Απομακρύνουμε για λίγο απο το μάτι και μόλις πέσει η φλόγα το ξαναβάζουμε,να φύγει όλο το αλκοόλ.
Προσθέτουμε λίγο ξύδι βαλσάμικο και αποσύρουμε απο το μάτι.
Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο αν χρησιμοποιήσουμε ένα βαρύ μαντεμένιο τηγάνι.


Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.