Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψαρονέφρι με φασκόμηλο


8
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo mafaldaq mafaldaq
Μια εύκολη συνταγή με ιδιαίτερη γεύση και πολλές διαφορετικές μυρουδιές.
Ετικέτες:ψαρονέφρι, φασκόμηλο, άγριο ρύζι, μαυροδάφνη Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 ψαρονέφρι (περίπου μισό κιλό)
  • 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού φασκόμηλο (μόνο φύλλα)
  • 1 μικρό μπουκάλι μαυροδάφνη
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 2 κ.σ. αλεύρι γενικής χρήσης
  • 250γρ. άγριο ρύζι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Βράζουμε το άγριο ρύζι για 10-12 λεπτά με λίγο αλατάκι και το στραγγίζουμε. Δεν προσθέτουμε βούτυρο ή λάδι. Το μεταφέρουμε σε μια ρηχή πιατέλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

 

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και κάθε φέτα σε δυο κομμάτια. Τις απλώνουμε σε μια πιατέλα και αφού τις αλατίσουμε και τις ρίξουμε και πιπέρι, τις πασπαλίζουμε με το αλεύρι.

 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και με τη βοήθεια ενός τρίφτη λιώνουμε το σκόρδο. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο ίσα-ίσα να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις φέτες του κρέατος, το κρασί, τα φύλλα του φασκόμηλου και το βαλσάμικο. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά ή μέχρι να δέσει το ζουμάκι.

 

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού πάνω από το ρύζι προσπαθώντας να πάει το ζουμάκι παντού. Σερβίρουμε αμέσως και καταναλώνουμε όσο είναι ζεστό.

Σχόλια

User Photo linmak88 linmak88
2010-10-21 12:44:16
Αχ, τι τέλειο επίσημο πιάτο! Θα το κάνω την Κυριακή!
User Photo mariana mariana
2010-10-09 13:57:04
mmm!!!
User Photo mafaldaq mafaldaq
2010-09-26 22:39:31
Σήμερα δοκιμάσαμε με ολόκληρο το μπουκαλάκι τη Μαυροδάφνη αλλά η αδερφή μου, μου είπε ότι μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει μόνο τη μισή και το υπόλοιπο μισό να το βάλει σε νερό. Για να γίνει κάπως πιο ελαφρύ. Καλή επιτυχία πάντως!
User Photo κλαρα κλαρα
2010-09-26 20:32:38
Θα δοκιμαστει συντομα!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.