Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψαρονέφρι με πιπεράτη σάλτσα


16
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo drakos drakos
Πλούσιο σε θερμίδες το φαγητό που ακολουθεί, αλλά εξίσου πλούσιο και σε γεύση. Φτιάξτε το και απολαύσε το χωρίς τύψεις και με το θερμιδομετρητή σε απόσταση.
Ετικέτες:σος, σως, κρέας, πικάντικη Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (16 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό ψαρονέφρι χοιρινό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές πράσινο πιπέρι σε κόκκους
50 γραμμάρια ροκφόρ λιωμένο

Για το γαρνίρισμα
2 κουταλιές βούτυρο
250 γραμμάρια μανιτάρια σε φετάκια
250 γραμμάρια ντοματάκια Σαντορίνης
αλάτι και πιπέρι
  1. Κόβετε το ψαρονέφρι σε φέτες και το ροδίζετε στο λάδι.
  2. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να ψηθεί και εσωτερικά.
  3. Βγάζετε το κρέας από τηγάνι και προσθέτετε το πιπέρι. Το αφήνετε 2 -3 λεπτά να τηγανιστεί και στη συνέχεια προσθέτετε το ροκφόρ και την κρέμα γάλακτος.
  4. Δένετε τη σάλτσα για 3 - 4 λεπτά.
  5. Για τη γαρνιτούρα, ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  6. Προσθέτετε τα ντοματάκια κομμένα στη μέση και τ αφήνετε να τηγανιστούν για δύο λεπτά ακόμα.
  7. Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα και γαρνίρετε το κρέας.

Σχόλια

User Photo drakos drakos
2010-09-27 11:02:15
προσεχτε μονο μην περναει κατω απο παραθυρο κανεις ανθρωπος.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-09-23 09:31:30
Σε ότι απαγορεύεται υπάρχει η ουσία drake μου... Θα φτιάξουμε τη συνταγή σου, θα την απολαύσουμε και μετά θα πετάξουμε τις ζυγαριές απ το παράθυρο...:-)).

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.