Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψαρονέφρι με γλυκό κρασί και γλυκάνισο


10
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 80 '
User Photo kika kika

απλή συνταγή, γρήγορη στην παρασκευή και άρεσε σε όσους την έχουν γευτεί (από τα χεράκια μου!)... τι ψάρι είναι το ψαρονέφρι??

Ετικέτες: Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 ψαρονέφρια

1 φλυτζάνι του τσαγιού γλυκό κρασί Λήμνου ή Σάμου

χυμός από 2 πορτοκάλια

χυμός από 1 λεμόνι

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι και 1 - 2 αστεροειδείς γλυκάνισους

2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ για να "δέσουμε" τη σάλτσα

Στύβουμε τα εσπεριδοειδή για να έχουμε έτοιμο το χυμό. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο τα ψαρονέφρια. Βάζουμε στο "μάτι" ένα βαθύ τηγάνι - κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί καλά ροδίζουμε τα ψαρονέφρια από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί κι αφού αφήσουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε και τον χυμό. Χαμηλώνουμε το φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον γλυκάνισο. Μαγειρεύουμε, σε χαμηλή θερμοκρασία, για περίπου μία ώρα και κάτι παραπάνω. Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό βγάζουμε λίγο από το ζουμάκι του σε ένα μπολ, διαλύουμε καλά το κόρν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Δυναμώνουμε τη φωτιά κι αυτό σε λίγα λεπτά θα "δέσει".

Μπορούμε να φτιάξουμε αρωματικό ρύζι για συνοδευτικό ή τον κλασικό σπιτικό πουρέ πατάτας που τον νοστιμίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού

Καλή επιτυχία!

 

Σχόλια

User Photo ΜΑΤΑ Η ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΑΤΑ Η ΝΤΟΜΑΤ Α
2009-06-01 18:53:06
μμμμμμ.....μου μυρίζει θαύμα γεύση !!!!!! Κοκκινίζω απο την περιέργεια να το δοκιμάσω!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-05-31 11:08:28
Είναι ωραίο που βάζεις και χυμό πορτοκάλι και γλυκάνισο. Πιστεύω οτι θα είναι πολύ νόστιμο. :)

Παραλλαγή συνταγής

User Photo Eva K. Eva K.
2009-06-26 23:53:38
θα προτεινα το ψαρονεφρι να μεινει ενα βραδυ στο ψυγειο εχοντας φτιαξει μια μαριναρα με γιαουρτι στραγγιστο και χυμο λεμονι. το στραγγιζουμε απο το γιαουρτι και συνεχιζουμε με το τηγανι.
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.