Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε μπίρα με μανιτάρια


10
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 90 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo neraida neraida
Πολύ εύκολο!
Ετικέτες:ψαρονεφρι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μερίδες
180 γρ. μπίρα
500 γρ. μανιτάρια
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Γιατη μαρινάδα:
1/2 φλιτζάνι μπίρα
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο ψημένες στο γκρίλ
  • Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, την μπίρα και τα σκόρδα.Τοποθετείτε το μίγμα μαζί με το ψαρονέφρι σε πλαστική σακούλα και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα.
  • Πλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.Τα σοτάρετε ελαφρά, με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύετε καλά μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.Ρίχνετε την μπίρα, το θυμάρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσουν.
  • Βγάζετε το κρέας απο τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα άλλο τηγάνι και ψήνετε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, φροντίζοντας να μη στεγνώσει.
  • Σερβίρετε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα μανιταριών.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.