1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μερίδες 180 γρ. μπίρα 500 γρ. μανιτάρια 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.γ. θυμάρι 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι
Γιατη μαρινάδα: 1/2 φλιτζάνι μπίρα 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 5 σκελίδες σκόρδο ψημένες στο γκρίλ
|
- Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, την μπίρα και τα σκόρδα.Τοποθετείτε το μίγμα μαζί με το ψαρονέφρι σε πλαστική σακούλα και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα.
- Πλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.Τα σοτάρετε ελαφρά, με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύετε καλά μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.Ρίχνετε την μπίρα, το θυμάρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσουν.
- Βγάζετε το κρέας απο τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα άλλο τηγάνι και ψήνετε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, φροντίζοντας να μη στεγνώσει.
- Σερβίρετε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα μανιταριών.
|