Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψαρονέφρι γεμιστό με κιμά


11
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 40 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo vana vana
Μόλις το έφαγα σε μια φίλη μου ζήτησα αμέσως τη συνταγή.
Ετικέτες:κρέας, ρολό, χοιρινό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 κομμάτια ψαρονέφρι
2 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες αλεσμένες
αλάτι πιπέρι, λάδι

Γέμιση

μισό κιλό κιμά χοιρινό
μισό φλ. τσαγιού κασέρι τριμμένο
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι, λάδι, μοσχοκάρυδο τριμμένο (μια πρέζα)

1.  Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει.

2. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το μοσχοκάρυδο, μισό φλ. νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά.

3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κασέρι.

4. Χαράζουμε κατά μήκος τα ψαρονέφρια ώστε να ανοίξουν στη μέση. Τα βάζουμε ανάμεσα σε 2 φύλλα διάφανης μεμβράνης και τα χτυπάμε για να πλατύνουν.

5. Σε κάθε ψαρονέφρι βάζουμε 3-4 κουταλιές κιμά, τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό , δένουμε με σπάγκο και βάζουμε σε ένα ταψάκι.

6. Αλέθουμς τις ντομάτες, το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τα ρολά. Προσθέτουμε 1 φλ. νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για 40 λεπτά.

7. Βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τους σπάγκους αφού κρυώσει ελαφρά και κόβουμε σε φέτες. Γαρνίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Σχόλια

User Photo linmak88 linmak88
2010-11-13 21:48:03
Πολύ ωραίο πιάτο! Μπράβο Βάνα!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.