Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψάρι με καρπούζι και κορν φλέηκς


2
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 8 '
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
Φιλέτο γλώσσας ή τιλάπια ελαφρά τηγανισμένο με κορν-φλέικς που συνοδεύεται με πικάντικη σάλτσα καρπουζιού.
Για όσους βαριούνται τους συνηθισμένους συνδυασμούς!

Το ψήσιμο του ψαριού με νιφάδες βρώμης είναι κάτι που συνηθίζεται στην Αγγλία. Παραδόξως τη συνταγή (βάζω εδώ παραλλαγή της) τη βρήκα σε αμερικάνικο βιβλίο με συνταγές για παιδιά, από τη chef Rachel Ray. Δεν άρεσε καθόλου στο δικό μου παιδί, άσε που είναι και καυτερούτσικο!
Ετικέτες:ψάρι, καρπούζι, καυτερό, πρωτότυπο, περίεργοι συνδυασμοί, πού είναι ο Μάκης, κορν φλέηκς, κρούστα, τιλάπια, γλώσσα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • Για το ψάρι:
4 φιλέτα γλώσσας ή τιλάπια
4 κούπες κορν φλέηκς
1 κ. γλ. μουστάρδα σκόνη
1/2 κουταλάκι κολίανδρο ή σκόνη madras (ινδική κουζίνα)
1/2 κ.σ. γλυκειά πάπρικα
4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Για τη σάλτσα καρπουζιού:
1/4 μέτριου καρπουζιού κομμένο σε κύβους (να γεμίσει 3 κούπες)
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού τσίλι σε σκόνη
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
  1. Σε ένα μεγάλο μπώλ, ανακατεύετε το καρπούζι, την πιπεριά, το κρεμύδι, το τσίλι και το χυμό λεμονιου. Αλατοπιπερώνετε και κρατείστε στην άκρη.
  2. Βάζετε τα κορν-φλέηκς σε σακούλα που κλείνει και τρίψτε με τον πλάστη από πάνω για να γίνουν τρίματα. Αν θέλετε βέβαια τα βάζετε στο μούλτι και τα ψιλοτρίβετε.
  3. Σε ένα ρηχό πιάτο, ανκατεύετε τα τριμένα κορν φλέηκς, τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο και την πάπρικα.
  4. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και μετά τα καλύπτετε καλά στο μίγμα των κορν φλέηκς πιέζοντας τα ελαφρά.
  5. Ζεσταίνετε το λάδι καλά σε μέτρα- δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια και να ψηθεί καλά μέσα.
  6. Σερβίρεται ζεστό με τη σάλτσα καρπουζιού επάνω στο ψάρι ή αν θέλετε χωριστά στο πιάτο.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.