Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χυλοπίτες με φέτα στην κατσαρόλα


8
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo neraida neraida
Ένα φαγητό που αρέσει και στα παιδάκια!!!!
Ετικέτες:αλμυρο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 400 γρ. τετράγωνες μικρές χυλοπίτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 σφηνάκια κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 ποτήρι χυμός ντομάτας
  • 500 ml ζωμός κοτόπουλου (προτιμώ τον βιολογικό κύβο)
  • 200 γρ. φέτα σκληρή τριμμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και λίγο απο το ζωμό κοτόπουλου και χαμηλώνουμε τη  φωτιά.Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας λίγο-λίγο το ζωμό, κάθε φορα που εξατμίζονται τα υγρά, όπως κάνουμε για το ριζότο.Με αυτον τον τρόπο οι χυλοπίτες θα πιούν το νερό τους και θα βράσουν σε 25 περίπου λεπτά.
Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται και σερβίρουμε πασπαλίζοντας απο πάνω με τριμμένη φέτα.


Στον χρόνο που αναφέρω ότι θα είναι έτοιμες οι χυλοπίτες είναι σε στάδιο al dente, αν τις θέλετε πιο βρασμένες θα αυξήσετε το χρόνο μαγειρέματός τους.

Σχόλια

User Photo nakupenda nakupenda
2011-11-04 14:38:43
Αν εξαιρέσουμε ότι δεν χρησιμοποίησα αντικολλητική κατσαρόλα και ανακάτευα σα τη χαζή μη κολλήσουν τα χυλοπιτάκια, κι αν εξαιρέσουμε ότι μου πεσε λίγο παραπάνω κρασί...ήταν πολύ ωραίο φαί!!!!!!!!! Η φέτα του πάει πάρα πολύ :)
User Photo xgiorgara xgiorgara
2011-02-20 21:02:09
mmm miam miam πολυ ωραιο ακουγεται θα το δοκιμασουμε οποσδηποτε

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.