Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χυλοπίτες με μανιτάρια, ούζο και θυμάρι


10
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
Ένα εύκολο, γρήγορο και μυρωδάτο πιάτο.
Ετικέτες:μακαρόνια, χυλοπίτες, εύκολο, ούζο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ζυμαρικά - Μακαρόνια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 250 γρ. μακριές χυλοπίτες λεπτές
  • 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες
  • 60 ml περίπου ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Λιγο τριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Βάζουμε να βράσουν οι χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το σκόρδο (ολοκληρες οι σκελίδες καθαρισμένες)
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Ανακατεύουμε λίγο και μετά σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε ξανά. Βγάζουμε το σκόρδο από τη σάλτσα.

Με μια τσιμπίδα ή κουτάλα για μακαρόνια βάζουμε στο τηγάνι τις βρασμένες (να κρατάνε λίγο) χυλοπίτες. Εναλλακτικά τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα για λίγο και σερβίρουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.