Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χυλοπίτες


8
0


Μερίδες: βγαινουν 10 κιλα χιλοπιτες
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo lena2 lena2

Η χυλοπιτες ή γευκαδες ή φλυμαρια οπως τα λεμε στην Θασο ειναι ενα απο τα πιο νοστιμα συνοδευτικα που εχει να παρουσιασει η ελληνιδα νοικοκυρα.Ειναι δυσκολη η παρασκευη της,αλλα αξιζει τον κοπο να την δειτε,το δε αποτελεσμα θα σας ενθουσιασει!

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Φύλλα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3,5 κιλα αλευρι
2 κιλα σιμιγδαλι ψιλο
1 λιτρο γαλα
1 ποτηρι του νερου αλμη απο τυρι
1 κ.σ. αλατι

  1. πρωτη φαση: ανακατευουμε το αλευρι με το σιμιγδαλι και το αλατι και επειτα ριχνουμε σιγα σιγα το γαλα και την αλμη και τα ζυμώνουμε.Αυτη η φαση ειναι καλητερα να γινει το βραδυ γιατι την ζυμη πρεπει να την αφησουμε να ξεκουραστει αρκετη ωρα.
  2. δευτερη φαση:Ανοιγουμε την ζυμη σε λεπτα φυλλα,τα οποια τα αφηνουμε να στεγνωσουν λιγο και αφου στεγνωσουν τα κοβουμε σε μικρα κομματακια ή μακροστενα,οπως μας βολευει.
  3. τριτη φαση:τα αφηνουμε μερικες μερες να στεγνωσουν σε δωματιο που να αεριζετε περιπου 6 μερες.Μετα τα φυλλαμε σε σακουλι απο βαμβακερο υφασμα π.χ. μια μαξιλαροθηκη ή σε τεπερ ,σε δροσερο μερος

Σχόλια

User Photo panselin panselin
2009-07-21 18:22:34
Ωραίες οι σπιτικές χυλοπίτες αλλά δεν φτιάνονται μέσα στο διαμέρισμα, δυστυχώς! Αυγά δεν βάζεις?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.