Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χταποδομακαρονάδα


13
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
Μια θαλασσινή μακαρονάδα γεμάτη άρωμα και γεύση!
Ετικέτες:χταπόδι, μακαρόνια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ζυμαρικά - Μακαρόνια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • λίγο βούτυρο
  • μισό κιλό χταπόδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μισό κιλό ντομάτες χοντροκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλ.τσ.λάδι
  • αλάτι / πιπέρι  φρεσκοτριμμένο
  • Ψιλοκόβουμε με ψαλίδι κουζίνας το χταπόδι.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα.
  • Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό  προσθέτουμε το μαϊντανό.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά ,τα στραγγίζουμε και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να κάψει.
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα πιάτο βάζουμε σπαγγέτι και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  • Το φαγητό σερβίρεται πάντα ζεστό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απαραιτήτως ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Καλή όρεξη!

Αν παραλείψουμε το βούτυρο από τα μακαρόνια (αν θέλουμε βάζουμε λάδι) έχουμε μια εξαιρετική νηστίσιμη συνταγή.

Σχόλια

User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2011-03-18 08:02:01
Μίνα,ευχαριστώ για την παραλλαγή με τον άνηθο.Σίγουρα κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω.Επίσης θα το φτιάξω και με κοφτό μακαρονάκι αλλά έτσι εγώ φτιάχνω τη χταποδομανέστρα. Απίστευτη νοστιμιά αυτά τα θαλασσινά!!!!!
User Photo Μίνα Μίνα
2011-03-17 22:54:50
Ντίμη μου την ίδια συνταγή έχουμε! :) Oμως - και κράτα καλά αυτό που θα σου πω για την επόμενη φορά...- Αντί για μαϊντανό βάλε άνηθο (μισό ματσάκι) Θα εκπλαγείς από το πόσο πιο νόστιμο και αρωματικό θα γίνει... Κάντο και περιμένω να μου πεις πως σου φάνηκε!... Υ.Γ. Εγώ το χταποδάκι το κάνω συνήθως με κοφτο μακαρονάκι και είναι καλύτερο γιατί ανακατεύεται καλύτερα το χταπόδι στα μακαρόνια (εγώ βλέπεις κάνω το αντίθετο: ρίχνω τα μακαρόνια στη σάλτσα και ανακατεύω να πάει παντού)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.