- Ψιλοκόβουμε με ψαλίδι κουζίνας το χταπόδι.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα.
- Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά ,τα στραγγίζουμε και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να κάψει.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε σπαγγέτι και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Το φαγητό σερβίρεται πάντα ζεστό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απαραιτήτως ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Καλή όρεξη!
Αν παραλείψουμε το βούτυρο από τα μακαρόνια (αν θέλουμε βάζουμε λάδι) έχουμε μια εξαιρετική νηστίσιμη συνταγή.
2011-03-18 08:02:01
Μίνα,ευχαριστώ για την παραλλαγή με τον άνηθο.Σίγουρα κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω.Επίσης θα το φτιάξω και με κοφτό μακαρονάκι αλλά έτσι εγώ φτιάχνω τη χταποδομανέστρα. Απίστευτη νοστιμιά αυτά τα θαλασσινά!!!!!
2011-03-17 22:54:50
Ντίμη μου την ίδια συνταγή έχουμε! :) Oμως - και κράτα καλά αυτό που θα σου πω για την επόμενη φορά...- Αντί για μαϊντανό βάλε άνηθο (μισό ματσάκι) Θα εκπλαγείς από το πόσο πιο νόστιμο και αρωματικό θα γίνει... Κάντο και περιμένω να μου πεις πως σου φάνηκε!... Υ.Γ. Εγώ το χταποδάκι το κάνω συνήθως με κοφτο μακαρονάκι και είναι καλύτερο γιατί ανακατεύεται καλύτερα το χταπόδι στα μακαρόνια (εγώ βλέπεις κάνω το αντίθετο: ρίχνω τα μακαρόνια στη σάλτσα και ανακατεύω να πάει παντού)