Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χταπόδι τουρσί


8
0


Μερίδες: 3
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo JustCook JustCook
Χταπόδι τουρσί μεζεδάκι
Ετικέτες:θαλασσινό, τουρσί, χταπόδι, αλμυρό, ξύδι, νηστήσιμο, νηστίσιμο, σαρακοστή, σαρακοστιανό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • Ένα μέτριο χταπόδι

  • Ελαιόλαδο και ξύδι λευκό(1 μέρος ελαιόλαδο- 2 μέρη ξύδι ανάλογα με το το βάζο)

  • Αλάτι

  • Ρίγανη αποξηραμένη βουνίσια γα περισσότερο άρωμα

  • 2 Δαφνόφυλλα

  • κάπαρη 1ή 2 το πολύ κουταλιές σούπας κοφτές,

  • μια-δυο σκελίδες σκόρδο

Υλικά για το βράσιμο του χταποδιού

  • 1 φλιτζάνι ξύδι, 2-3 δαφνόφυλλα και μπόλικους κόκκους πιπέρι.

Προαιρετικά

  • 2 καυτερές πιπερίτσες. τσούσκες(οι μικρές κόκκινες καυτερές)

 

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι. Το βάζουμε ολόκληρο σε μεγάλη κατσαρόλα.

Και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε νερό, μέχρι να μαλακώσει. Περίπου 30 - 40 λεπτα ανάλογα το αν είναι φρέσκο η από κατάψυξη

Το αφήνουμε να κρυώσει , το ξεπλένουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια

Αποστειρώνουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε με το γνωστό τρόπο (βράζοντας τα).

Βάζουμε το χταπόδι στο βάζο, προσθέτουμε ελαιόλαδο και λευκό ξύδι μέχρι να γεμίσει.

Η αναλογία είναι περίπου 2 μέρη ξύδι-1 λάδι. Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και ρίγανη.

Προσθέτουμε λίγη κάπαρη, 2 φύλλα δάφνης, μια-δυο σκελίδες σκόρδο και προαιρετικά 2 καυτερές πιπερίτσες.

 

Κλείνουμε το βάζο ερμητικά, ανακινούμε καλά να πάνε τα υλικά παντού και φυλάμε στο ψυγείο

επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή καμιά δυο φορές μέσα στην μέρα.

 

Διατηρείται μέχρι 2 μήνες! Ιδανικός μεζές για τσιπούρα, ρακές, ούζα

Σχόλια

User Photo JustCook JustCook
2010-11-01 09:59:17
na 8ymhuw na valw thn fwto
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-10-31 14:18:31
Εξαιρετικό μεζεδάκι JustCook και εννοείται ότι και θα το φτιάξουμε και θα απολαύσουμε με ουζάκι και τσιπουράκι. Καλώς μας ήρθες στην παρέα μας!
User Photo JustCook JustCook
2010-10-31 13:42:07
Και η συνταγή για γαύρο ταιριαζει πολύ επίσης για μεζεδάκι
User Photo linmak88 linmak88
2010-10-31 12:50:21
Τι λες τώρα!!!!! Καταπληκτικό!!!! Έτοιμο μεζεδάκι για τσιπουράκι στο ψυγείο και σε βγάζει ασπροπρόσωπο σε οποιαδήποτε στιγμή! Ουάου!!!!!!!!
User Photo JustCook JustCook
2010-10-31 12:50:01
Είναι πολυ καλό Βάνα κάντο και θα με θυμηθείς
User Photo vana vana
2010-10-31 12:26:44
Τέλειο μεζεδάκι . Θα το φτιάξω σίγουρα.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.