Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

χταποδι "στα κάρβουνα"


5
0


Μερίδες: από τέσσερις μέχρι 8
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo Averel Averel
είναι σαν της μίνας περίπου
Ετικέτες:χταπόδι απλό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 χταπόδι [κατεψυγμένο ή μη]
πιπέρι
λάδι
βάζουμε το χταποδι στην κατσαρόλα, το πιπερώνουμε.
Καθολου νερό! Και σκεπάζουμε,  ανάβουμε το ματι....
Μόλις ζεσταθει, το χαμηλώνουμε στο 1 [αν εχει 3 κλιμακες το ματι] ή στο μισο. Σε μία ώρα ή λιγότερο θα έχει γίνει.

 Το βγάζουμε απ την κατσαρόλα , στην οποία έχει αφήσει το ζουμί του, και το κόβουμε κοματάκια. Στο ζουμί βάζουμε λαδακι και αναδεύουμε . ριχνουμε όσα κομμάτια δεν εχουμε φάει στην κατσαρόλα και τ αφηνουμε να ποτισει. Καλή  μας όρεξη.

- το εχω κανει σε πήλινο στον φούρνο, αλλά ο φούρνος ζεστένει τον χώρο και καταναλωνει ρευμα
-  Η κατσαρολα εχει χοντρο πάτο, οποτε το ζεστενω αρχικα και μετά το σβύνω, και ανα δεκα λεπτα το βάζω πάλι για λίγο στο 3 [χοντρικά λέμε] , σύνολο ψησίματος 1 ωρα, για να μην ειναι αλ ντεντε :ρ

Σχόλια

User Photo Averel Averel
2013-05-12 11:45:46
η φωτο είναι στα μισά του ψησίματος για να φανεί το ζουμί που βγάζει

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.