Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χταπόδι ξυδάτο


7
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 100 '
User Photo ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛ ΗΣ
Ένας εύκολος τρόπος να φάτε μαλακό χταπόδι
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4 πλοκάμια απο φρέσκο χταπόδι σβουριγμένο και καθαρισμένο περίπου 2 κιλά
  • Νεράκι ,αλατακι πιπεράκι ,ξυδάκι,ελαιόλαδο
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι.

Το τοποθετούμε στην κατσαρόλα στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά γυρίζοντας ανα δύο λεπτά τα πλοκάμια. ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ. Το χταποδι μας αρχίζει και βράζει στα υγρά του και μοσχομυρίζει θάλασσα.

Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 160 και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις αρχίσει να κολάει στον πάτο προσθέτουμε λίγο νεράκι ίσα -ίσα να μήν κολλήσει.

Όταν φτάσει στο 1/3 του αρχικού μεγέθους είναι έτοιμο .Το ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε αρωματικά ,λάδι και Ξύδι.


Ένα καλό τσίπουρο ή ούζο και καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.