Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χταπόδι με πιπεριές Φλωρίνης


7
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 120 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
Απαιτεί λίγο χρόνο παραπάνω, αλλά αξίζει κάθε λεπτό προετοιμασίας και αναμονής, όπως άλλωστε όλα τα ωραία πράγματα γι' αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν και να περιμένουν. Για τους υπόλοιπους υπάρχουν και τα "ταχυφαγεία", κυριολεκτικώς και μεταφορικώς...
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
  • 10 πιπεριές Φλωρίνης
  • 150 γρ τυρί φέτα
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα κόκκινο, ξηρό κρασί
  • ξίδι για να μαριναριστεί το χταπόδι
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο σε μια κατσαρόλα ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ για να βράσει. Μόλις είναι έτοιμο το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο, το σκεπάζουμε με ξίδι και το αφήνουμε για δύο ώρες στο ψυγείο.

Στο διάστημα αυτό ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο και στη συνέχεια τις κλείνουμε μέσα σε μία πλαστική σακούλα για να "ιδρώσουν" και να ξεφλουδίζονται εύκολα.

Αφού ξεφλουδίσουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις ανακατεύουμε μέσα σε ένα σκεύος (πήλινο αν υπάρχει) με τα κομμάτια του χταποδιού, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το κρασί.

Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασςία (160-170 βαθμούς) για 30 λεπτά και λίγο πριν να βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, τρίβουμε τη φέτα, τη ρίχνουμε από πάνω και μετά από λίγο σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

Σχόλια

User Photo mima mima
2011-01-20 17:45:28
Μου μύρισε κιόλας.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.