Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χταπόδι μεζές στην κατσαρόλα


8
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo Σαυρίτσα Σαυρίτ σα

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Χταποδάκι πεντανόστιμο κ εύκολο!
Συνταγούλα της μαμάς!
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Συνοδευτικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1.5 κιλό χταπόδι περίπου
1-2 ποτηράκια του καφέ ξίδι
1-2 ποτηράκια του καφέ λάδι

ø„ ø¤º°¨¨°º¤ø°º¤ø„¸„ø¤º°°º¤ø„¸„ø¤º°°º¤ø„¸„ø¤º°¨¨°º¤ø¤ºø„ ø

Πλένω και καθαρίζω το χταπόδι και το ρίχνω χωρίς να το στραγγίξω στην κατσαρόλα.Το αφήνω σε σιγανή φωτιά και το γυρίζω συχνά.
Αφού φύγει όλο το νερό που θα βγάλει το σβήνω με το ξίδι.Όταν φύγει και το ξίδι ρίχνω και το λαδάκι και περιμένω να τσιγαριστεί γυρίζοντάς το για να γίνει απ'όλες τις πλευρές.
Το βγάζω απ'τη φωτιά και το σερβίρω!

ø„ ø¤º°¨¨°º¤ø°º¤ø„¸„ø¤º°°º¤ø„¸„ø¤º°°º¤ø„¸„ø¤º°¨¨°º¤ø¤ºø„ ø

Σημείωση->Αν δω ότι έφυγε το νερό αλλά το χταπόδι δεν έχει μαλακώσει (συμβαίνει πολύ σπάνια στο φρέσκο χταπόδι) ρίχνω ένα ποτηράκι νερό,περιμένω να φύγει και να μαλακώσει το χταπόδι και μετά ρίχνω το ξίδι κλπ-κλπ!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.