Εισαγωγή Φωτογραφιών |
Χταπόδι κρασάτο
11 0
Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 120 ' |
ΙΩΑΝΝΑ |
|
Μ' αρέσει να μαγειρεύω με κρασί.... μερικές φορές το βάζω και στο φαγητό!!!!! |
Ετικέτες:σαρακοστή, σαρακοστιανό, νηστίσιμο, νηστήσιμο |
Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά |
|
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.
|
Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά) |
|
Υλικά |
Εκτέλεση |
1 χταπόδι (1 κιλο περίπου ) 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 3 κουταλιές ξύδι 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 1 νεροπότηρο κοκκινο κρασί 1 κ.γ κόκκους μπαχάρι λίγο αλάτι και πιπέρι
|
Βάζουμε το καθαρισμένο χταπόδι με 2 φλιτζ. νερό και 3 κουταλιές ξύδι και το βράζουμε μέχρι να γίνει τρυφερό. Μόλις γινει το κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το χταπόδι, σβήνουμε με το κρασι και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο. (προσοχή στο αλάτι). Μόλις παρει μια καλή βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Με πιλάφι είναι όνειρο..
|
|
|
Σχόλια |
|
Παραλλαγή συνταγής |
linmak88 |
2010-12-19 12:22:45
Τέλειο το χταποδάκι σου Ιωάννα μου - πρόσθεσε και 1-2 φύλλα δάφνης και θα γίνει ακόμα πιο τέλειο! 5 σκουφιά κι από μένα!
|
|
Δημήτρ ης. |
2010-12-19 14:12:31
Αν βάλεις το χταπόδι στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά χωρίς καθόλου νερό, βγάζει το νερό που έχει μέσα του και δεν χρειάζεται να προσθέσεις ούτε σταγόνα. (Αν το χταπόδι είναι κατεψυγμένο, άρα και σιτεμένο). Αν είναι φρέσκο, το βράζεις με ένα ποτήρι coca cola και μαλακώνει. (Δεν παίρνει τη γεύση και την οσμή του αναψυκτικού).
|
|
|
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.
|
2010-12-21 18:11:54
ωχ Dimitri.......εμεις τα δυσκολα χαχαχ θα τα βαλουμε στο καδο και θα τα κοιταμε που θα χτυπιουνται τα κακομοιρα απολαμβανοντας το ουζακι μας :))))
2010-12-21 10:20:27
ΟΚ κοπελιές... Φέρνω το πλυντήριο!
2010-12-21 00:09:00
ΕΥΓΕ !!!!!!!!!! ΘΑ ΣΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ !!!! ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ !!!
2010-12-20 23:55:06
Ιωάννα γιατιι με κοιτάς;;;;;;; Άντε με καταφέρατε πάλι, θα το μαγειρέψω εγώ με τις οδηγίες του Δημήτρη που είναι ο γκουρού στο θέμα θαλασσινά και ψάρι...Θα φέρω και εγώ κρασί μήπως και δεν μας φτάσει και ξεμείνουμε.
2010-12-20 22:35:42
ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.... ΕΓΩ ΘΑ ΦΕΡΩ ΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙΑ , Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ Η ΚΛΑΡΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ, Η ΚΛΑΡΑ ΚΑΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΛΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΡΑΣΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΜΕ!!!! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ????
2010-12-20 17:28:15
Εμένα μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό θέαμα το πλυντηριάκι στο ψαράδικο γιατί κάνει τα χταπόδια λουκούμι. Το αντίθετο θα μου φαινόταν παράξενο, αν και θα μου άρεσε... Κρεμασμένα, λιαστά χταπόδια στον Κωτσόβολο και στον Σαραφίδη πάνω από τα πλυντήρια...
2010-12-20 16:31:55
Μπράβο Ιωάννα, τέλειο το χταποδάκι σου, ότι πρέπει μεζές για κρασάκι!!! Πάντως Δημήτρη ο ψαράς μου δεν το έχει καθόλου μυστικό! Το πλυντήριο το έχει μοστράρει στο μαγαζί κανονικά ο άτιμος!!!!!!!!
2010-12-19 22:12:46
Πώς το ξέρεις; Μπράβο! Καθόλου κουφό όμως. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο. Τα χταπόδια μαλακώνουν και γίνονται σαν βαμβάκι. Βάζουμε τα χταπόδια που ψαρέψαμε σε ένα παλιό πλυντήριο που δεν χρησιμοποιούμε (εννοείται όχι στο πλυντήριο του σπιτιού μας) και το θέτουμε σε λειτουργία χωρίς νερό, αφού μας ενδιαφέρει μόνο να χτυπηθούν γυρίζοντας μέσα στον κάδο. (Όχι όμως στο πρόγραμμα στυψίματος γιατί θα διαλυθούν. Χρειάζεται αργό γύρισμα για αρκετή ώρα).
2010-12-19 21:49:30
εχω ακουσει ....το πιο κουφο,ελπιζω να μη λεμε το ιδιο............. μηπως ειναι ηλεκτρικη συσκευη σπιτιου?δε λεω κατι αλλο......γιατι θα παρετε εμενα με τις πετρες μετα...
2010-12-19 20:40:12
Κλάρα το χταπόδι δεν γλυκίζει καθόλου με την coca cola. Aπλά μαλακώνει σχετικά γρήγορα αν είναι φρεσκοψαρεμένο και δεν το έχουμε χτυπήσει και στριφογυρίσει καλά στην πέτρα. Δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα άλλωστε. Ένα ποτήρι του νερού αρκεί. Βέβαια υπάρχει τρόπος να μαλακώσει ένα χταπόδι σε χρόνο μηδέν, αλλά αν το προτείνω θα με πάρετε με τις πέτρες...
2010-12-19 15:30:31
ουτε και γω βαζω νερο,αλλα αυτο το κολπο με τη κοκα-κολα δε το ηξερα θα το δοκιμασω Δημητρη,γλυκιζει λιγο?
2010-12-19 14:36:25
dimitri αυτή η συνταγή είναι παραδοσιακή της Κάσου και την ανεβασα όπως ακριβώς φτιάχνετε.... σε ευχαριστώ πολυ για τη συμβουλή σου ήμουν απόλυτα σίγουρη οτι θαλασσινό και να μη το κατέχεις δεν υπάρχει!!!!!
2010-12-19 12:35:14
Aν και το προτιμω στα καρβουνα ζουμερο με ουζακι,θα το φαω και ετσι Ιωαννα...παρε 5 σκουφια και απο μενα:)))
2010-12-19 10:56:35
Μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά από το χταποδάκι ΙΩΑΝΝΑ. Εγώ βάζω το κρασάκι και τα συνοδευτικά.