Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χταπόδι καπουτσινάτο


9
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo marilu marilu
Αυτή είναι μια συνταγή από την Ιταλία.Το όνομα καπουτσινάτο δεν αναφέρεται επειδή στη συνταγή χρησιμοποιούμε το γνωστό καφέ καπουτσίνο, αλλά γιατί αυτή η συνταγή αποδίδεται στο τάγμα των μοναχών καπουτσίνων.
Ετικέτες:χταπόδι, σαρακοστή, σαρακοστιανό, νηστήσιμο, νηστίσιμο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 κιλά χταπόδι {βρασμένο και κομμένο}
  • 1 κρεμμύδι {ψιλοκομμένο}
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης {κομμένη σε λεπτές λωρίδες}
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο {κομμένη σε λεπτές λωρίδες}
  • φρέσκος βασιλικός
  • 1 πιπεριά πράσινη στρογγυλή {κομμένη σε λεπτές λωρίδες}
  • μπούκοβο
  • 4 ντομάτες {ψιλοκομμένες}
  • βασιλικός ξερός
  • 2 κολοκυθάκια{σε ροδέλες}
  • ελαιόλαδο{περίπου ένα ποτήρι του κρασιού}
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι γλυκό κόκκινο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  1. Τσιγαρίζετε όλα τα λαχανικά με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.
  2. Βάζετε την ντομάτα και σβήνετε με το κρασί.
  3. Βάζετε το μπούκοβο, το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, και το βασιλικό.
  4. Βάζετε το χταπόδι και συμπληρώνετε με νερό.
  5. Τα βράζετε για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα υλικά.

 

 

Buon appetito!!

Σχόλια

User Photo marilu marilu
2012-02-12 11:52:51
ακριβώς....ξέχασα να το γράψω πριν...το συμπλήρωσα τώρα.....
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2012-02-12 11:34:01
Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Γιατί λέγεται καπουτσινάτο; το φτιάχνουν οι συγκεκριμένοι καλόγεροι;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.