Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χταπόδι βραστό


10
1


Μερίδες: Αρκετές
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo ΛοΓο ΛοΓο
Το έφτιαξα την Καθαρή Δευτέρα για τα παιδιά και τους φίλους τους και έγινε πολύ μαλακό και νόστιμο. Στη φωτογραφία είναι το τελευταίο πιάτο προτού φαγωθεί και αυτό...

Τρώγεται και κρύο!
Ετικέτες:νηστίσιμο, Σαρακοστή, σαρακοστιανό, σαρακοστιανά, νηστήσιμα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 μέτριο χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1-2 φύλλα δάφνης
πιπέρι σε κόκκους
Καθαρίζουμε το χταπόδι και αφαιρούμε το μελάνι και τα εντόσθια από την σακκούλα. Αφαιρούμε τα μάτια και το στόμα.  Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι.

Το βάζουμε ολόκληρο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει με το νερό του. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι. Αφού πάρει βράση, το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει (περίπου μια ώρα).

Το βγάζουμε και το σερβίρουμε κομμένο σε μικρά κομμάτια με λάδι, λεμόνι ή ξύδι και ρίγανη.

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2010-02-20 10:02:34
Απλά τέλειο!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.