1 κιλο μικρα χταποδακια 1 ποτηρακι ασπρο κρασι 2 κρεμυδια 1 σκελιδα σκορδο 1 κουταλακι καστανη ζαχαρη 1 κουταλια πελτε 1 ντοματα στο τριφτη αλατι-πιπερι,μπαχαρι,δαφνη,ενα κοματακι κανελα 3 κουταλιες ελαιολαδο
|
Καθαριζω και πλενω πολυ καλα τα χταποδακια,αφαιροντας τα εντοσθια απο τη κουκουλα. Τα ριχνω σε τηγανι με βαρυ πατο μεχρι να πιουν το νερακι. Προσθετω το κρασι χαμηλωνω τη φωτια και μετα απο 10 λεπτα περιπου ριχνω το ελαιολαδο,το κρεμυδι με το σκορδο και τα υπολοιπα υλικα. Συμπληρωνω τοσο νερο οσο χρειαζεται.Κλεινω το καπακι και ψηνω για περιπου 1 ωρα.Μπορει να χρειαστει να προσθεσουμε κι αλλο νερακι. Η ζαχαρη βοηθαει να δεσει η σαλτσα και εχει πολυ λιγες θερμιδες!
|
2010-10-18 20:09:20
Μου άνοιξες την όρεξη! Μιαμ-μιαμ!