Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χρυσή Μακαρονάδα


7
0


Μερίδες: 1
Χρόνος ετοιμασίας: 1 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo anemos anemos

Όταν λές "έχω μια πείνα που δεν σε βλέπω" κάθεσε και τρως.Τι γίνεται όμως όταν έχεις "δυο πείνες"; Τότε κάνεις μια Χρυσή Μακαρονάδα.

Ετικέτες:Μακαρόνια,κασέρι,αυγά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Αυγά - Γαλακτοκομικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 πακετο μακαρόνια

2 αυγά

100 γρ. κασέρι

κεφαλοτυρι

λίγο βούτηρο

Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νεράκι.

Τα ξεπλένεις (δεν έχεις κλείσει το μάτι)

Βάζεις λίγο βουτηράκι στην κατσαρόλα και μόλις λειώσει ρίχνεις τα μακαρόνια και ανακατεύεις.(μην το αφήσεις να κάψει γιατί θα σου κολλήσουν τα μακαρόνια στν πάτο)

Εντωμεταξύ σ' ένα τηγάνι ρίχνεις βουτηράκι και κασεράκι με κενά ανάμεσα στο κασέρι. Όταν λειώσει το κασεράκι ρίχνεις δυο αυγά μάτια στα κενα που άφησες.

Βάζεις σ' ένα βαθύ πιάτο τη μεριδούλα τα μακαρόνια σου και ρίχνεις μέσα τα αυγά με το κασεράκι. Ανακατεύεις με το πιρούνι για να σπάσουν οι κρόκοι και να κομματιαστεί το λειωμένο κασέρι.

Ρίχνεις κεφαλοτυράκι (χοντροκομμένο είναι καλύτερο) και καλή σου όρεξη.

(εμένα μ' αρέσει να το τρώω με ψωμάκι αλλά αν κάνεις δίαιατα τρώγεται και χωρίς ψωμί)

 

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-09 22:57:25
E, θα τη φτιάξω να μας φύγει η λιγούρα!
User Photo anemos anemos
2009-06-07 18:46:57
Σαφώς φαναράκι. Ξέρεις πόσες θερμίδες έχει το ψωμί που δεν το υπολογίζει κανένας; Α, μπα, Αρις1. Είναι ελαφρότατο το φαγάκι μου. Εγώ συνήθως το τρώω κατά τις 12 το βράδυ και μετά κοιμάμαι σαν πουλάκι...:Ο)
User Photo aris1 aris1
2009-06-07 18:41:09
Θα τη δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία! Ξέχασες βέβαια να προσθέσεις ότι θες και μια κανάτα σόδα μετά για να τη χωνέψεις...
User Photo travellinglight travellingli ght
2009-06-07 17:56:02
Νομίζω ότι η παράλειψη του ψωμιού κάνει τη συνταγή τρομερά διαιτητική. :ο)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.