Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα


10
0


Μερίδες: 20+
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo qslv qslv
Μια παραλλαγή της κλασσικής συνταγής γι'αυτά τα μπισκότα που τα κόβουμε σε σχήματα. Το αποτέλεσμα είναι κάπως μαστιχωτό λόγω της μεγαλύτερης ποσοτικά αναλογίας ζάχαρη:βούτυρο.
Ετικέτες:μπισκότα, χριστούγεννα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Εποχιακές συνταγές / Χριστούγεννα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3 κούπες αλεύρι
1,5 κούπα ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κούπα βούτυρο πολύ μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1,5 κουταλάκι του γλυκού baking powder
0,25 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού εσσάνς βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας κρασί
0,25 κούπα τυρί κρέμα ή 0,35 κούπα γιαούρτι στραγγιστό πλήρες


επιπλέον
κανέλλα, μοσχοκάρυδο και πικρό κακάο
1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο πολύ καλά.
2. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά.
3. Βάζουμε το baking, το εσσάνς βανίλιας, το αλάτι και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα ή το γιαούρτι. Χτυπάμε καλά.
5. Βάζουμε σταδιακά το αλεύρι.
6. Όταν το μείγμα δείχνει έτοιμο, προσθέτουμε το κρασί. Έχει ανοχή για περισσότερο από 3 κουταλιές κρασί, οπότε αν θέλουμε εντονότερο άρωμα ή ακόμα και ροδωπό χρώμα, βάζουμε περισσότερο.
7. Βάζουμε το μπωλ όπως είναι για 1 ώρα στο ψυγείο.
8. Επιστρέφουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°-170°C περίπου.
9. Στρώνουμε λαδόχαρτο στις λαμαρίνες.
10. Παίρνουμε μια χούφτα από το μείγμα τη φορά και ανοίγουμε μέχρι τα μπισκότα που θα κόψουμε με τα σχήματα να είναι πάνω κάτω μισό πόντο παχειά.
11. Σε κάθε χούφτα που παίρνουμε, μπορούμε να κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο, και εκεί να βάλουμε είτε κανέλλα και μοσχοκάρυδο είτε κακάο είτε και τα δυο και να ζυμώσουμε λίγο παραπάνω μέχρι να ενσωματωθούν -έτσι μπορούμε να κάνουμε 'οικογένειες' από μπισκότα με διαφορετικά αρώματα.
12. Ψήνουμε κάθε φουρνιά για 8 λεπτά. Αν έχουμε μεγαλύτερα ή -το βασικότερο- πιο χοντρά μπισκότα, τότε δικαιούμαστε μέχρι 12 λεπτά. Το σωστό είναι να μην αρπάξουν καθόλου τα μπισκότα (να μείνουν χλωμά) εκτός αν έχουν κακάο ή κανέλλα οπότε αναγκαστικά γίνονται καστανά.
13. Εγώ πριν τα ψήσω μερικά τα πασπάλισα με μαύρη ζάχαρη.
14. Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε λίγο πριν τα μετακινήσουμε γιατί ενδέχεται να είναι μαλακά.

-
Μπορούμε να κάνουμε και γεμιστά μπισκότα, απλώς λιώνοντας μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί με λίγο συμπυκνωμένο γάλα και αλείφοντας τις κάτω μεριές μπισκότων με το ίδιο σχήμα, και μετά να τα ενώσουμε.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.