Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοχλιοί μπουμπουριστοί


3
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo κλαρα κλαρα
Ενα ωραιο πιατο,νηστισιμο που χαρακτηριζει τη κρητικη κουζινα
Ετικέτες:χοχλιοι, σαλιγκάρια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γρ χοχλιοι
χοντρο αλατι
ελαιολαδο
1 φλυτζανι περιπου ξιδι
1 κουταλακι αλευρι
δεντρολιβανο
Βαζω σε μια κατσαρολα νερο και αφου βρασει ριχνω τα σαλιγκαρια.
Αφου παρουν 2-3 βρασεις τα βγαζω  τα ξεπλενω πολυ καλα και τα καθαριζω ενα-ενα.
Τα αφηνω σε λεκανιτσα με χοντρο αλατι για μια ωριτσα.
Σε ενα τηγανι βαζω χοντρο αλατι και τοποθετω τα σαλιγκαρια μπουμπουρα δλδ να κοιτανε προς τα κατω.
Αφου βγαλουν τα υγρα τους ριχνω ελαιολαδο και τα ανακατευω, στη συνεχεια προσθετω το δεντρολιβανο και το ξιδι και αφου εξατμισθει ριχνω με το χερι μου λιγο αλευρι και σβηνω τη φωτια.Ειναι παρε-ι-στικο ορεκτικο γιαυτο συνοδευετε με ρακι!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.