Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χούμοι


3
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 480 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo julypan julypan
Αυτο το φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε σαν κυρίως πιάτο ή να το σερβίρετε και σαν ορεκτικό σε μπουφέ. Αν θα το φτιάξετε για μπούφε θα το κάνετε λίγο πηχτο (να μένει στο κουτάλι)και θα το βάλετε δίπλα στα ορεκτικά σας.
Ετικέτες:Όσπρια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Όσπρια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1/2 κιλό ρεβύθια
4 σκελίδες σκόρδο
χυμο λεμονιού
3 κουταλιές ταχίνη
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
λίγο ελαιόλαδο
νερό όσο χρειαστει
Βάζετε τα ρεβύθια σε νερό από το βράδυ να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνετε στο μπλέντερ προσθέτετε το σκόρδο το χυμό λεμονιού το την ταχίνη αλάτι πιπέρι και λίγο ζουμάκι από το νέρο που έβρασαν τα ρεβύθια και τα αλέθετε(πρέπει να είναι σαν χυλός ούτε πολύ αράιός αλλά ούτε και πολύ σφιχτός).Τα ρίχνετε σε μπολ σερβιρίσματος και ραντίζετε λίγο ελαιόλαδο και λίγη πάπρικα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.