Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χορτόπιτα με τυρί


9
0


Μερίδες: περίπου 30
Χρόνος ετοιμασίας: 80 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo Μίνα Μίνα
Γιατί χορτόπιτα και όχι σπανακοτυρόπιτα?
Μα γιατί η χορτόπιτα έχει περισσότερα μυρωδιακά και περισσότερα χόρτα και όχι μόνο σπανάκι.

Η "κατασκευή" της είναι πανεύκολη , πλην όμως, ο δρόμος προς τον φούρνο διαρκεί περίπου 1,5 ώρα!.
Ετικέτες:χόρτα, πίτα, vegeterian Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 πακέτο παραδοσιακό φύλλο κατά προτίμηση φρέσκο
1 κιλό χόρτα (κατά προτίμηση άγρια, καυκαλήθρες, μυρώνια κλπ )
500 γρ. σπανάκι φρέσκο
4 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκκομένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αβγά χτυπημένα με λίγο γάλα...
αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη
150 γρ. φέτα
150 γρ. γραβιέρα
Βασική ιδέα είναι να κάνουμε ένα έδεσμα όχι μόνο υγιεινό αλλά και διαιτητικό!
Ετσι λοιπόν θα καθαρίσουμε όλα τα χόρτα και θα τα πλύνουμε πολύ καλά με μπόλικα νερά έτσι ώστε να χρειαστεί απλά να τα ξεθερμίσουμε και όχι να τα τσιγαρίσουμε στο λάδι... Τι σημαίνει αυτό... Αυτό σημαίνει ότι τα χωρίζουμε σε 2-3 δόσεις (αφού δε τα χωράει όλα η κατσαρόλα) και τα ρίχνουμε σε καυτό νερό που βράζει για 5'.  Αλλη λύση είναι να ρίξουμε βραστό νερό με το βραστήρα μας στη λεκάνη που τα έχουμε βάλει μετά το πλύσιμο...
Με αυτόν τον τρόπο σκοτώνονται όλα τα μικρόβια αλλά όχι οι βιταμίνες οι οποίες έτσι μένουν αναλοίωτες.

Αφού ζεματίσουμε όλα μαζί τα χορταρικά τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε ρίχνοντας ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο τα αβγά, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη...
Τα ανακατεύουμε με το χέρι μας πολύ καλα και τα στρώνουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει τα φύλλα και τα έχουμε αλείψει με λάδι. Ψήνουμε περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλή σας επιτυχία!

Προσοχή: Aφού δεν έχουμε σκοπό να τα βράσουμε αλλά απλά να τα ζεματίσουμε διαλέγουμε χόρτα με λεπτά κοτσάνια ή απλά τα καθαρίζουμε πιο επισταμένα αφαιρώντας περισσότερο βλαστό...αλλιώς με τόσο λίγο μαγείρεμα τα κοτσάνια θα κρατάνε λιγάκι.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.