Καθαρίζουμε, κόβουμε στη μέση και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι. Καθαρίζουμε τα μαρούλια και κόβουμε τα φύλλα στα τρία, με το χέρι. Κάνουμε το ίδιο με τη ρόκα και τα κρεμμυδάκια. Τα ζεματάμε όλα μαζί και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε τα χόρτα σε ένα μεγάλο τεφάλ και τα αφήνουμε να σωθούν τα νερά, ρίχνοντας και τον άνηθο και τον μαϊδανό.
Τρίβουμε την φέτα με το χέρι σε μικρά κομματάκια. Μόλις σωθεί το νερό στο τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το τυρί.
Ανακατέβουμε καλά να λιώσει το τυρί και να κάνει μια ωραία σάλτσα. Ρίχνουμε πιπέρι και μπούκοβο (δεν ρίχνουμε αλάτι γιατί έχει τυρί) και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη
2009-10-16 13:34:54
Πεθαίνω για χόρτα mima! Φρικασέ, σπανακόρυζο, μαγειρίτσα και χορτόπιτες, είναι τ αγαπημένα μου! Είμαι σίγουρη ότι κι αυτό το φαγητό θα το λατρέψω.