Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινό ψημένο στο γάλα


12
1


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 80 '
Χρόνος ψησίματος: 200 '
User Photo vch vch

Αυτός είναι ένας παράξενος τρόπος να μαγειρευτεί το χοιρινό.
Μαγειρεύεται έτσι στο Friuli της Ιταλίας και είναι πολύ νόστιμο.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με μαγειρεμένα λαχανικά στη γρίλια ή και καρότο όπως η προηγούμενη μου συνταγή με το καρότο και το γιαούρτι και τις αντιναχτές πατάτες.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • Ι κιλό Μπούτι χοιρινό (με το κόκαλο)
  • 500 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 50 γρ βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • Λίγο σκόρδο λιωμένο με λίγο αλάτι
  • 5 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο (εάν δεν υπάρχει τότε και το ξηρό)
  • Λίγο δεντρολίβανο
  • Λίγο μπαχάρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 λίτρο γάλα

Βάζουμε το κρέας σε μία γαβάθα, όχι μεταλλική, καλύπτουμε με το κρασί και τ' αφήνουμε να μαριναριστεί σε κρύο περιβάλλον από 6 ώρες μέχρι και 2 ημέρες. Οσο πιο πολύ μείνει, τόσο πιο μαλακό και γεμάτο από γεύση θα είναι το κρέας.

 

Το αφαιρούμε από τη μαρινάρα και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο, προσθέτουμε το βούτυρο και τα μπαχαρικά (εκτός του μοσχοκάρυδου) και τελευταίο βάζουμε το κότσι.

Το γυρίζουμε να πάρει χρώμα από παντού.

 

Αλατοπιπερώνουμε καλύπτουμε το κρέας με το γάλα, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το κλείνουμε και σιγοψήνουμε για 3 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά.

 

Αφού ψηθεί αφραιρούμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά για 5 λεπτά ακόμα για να δέσουν τα υγρά. Αφού ψηθεί τελείως, το μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα, το κόβουμε χοντρές φέτες και το σερβίρουμε με συνοδευτικά τα λαχανικά ή τις πατάτες.

Σχόλια

User Photo sifounas01 sifounas01
2010-03-05 23:20:12
Πολύ ωραίο και νόστιμο!!
User Photo ξυνομυζήθρα ξυνομυ ζήθρα
2009-10-19 14:09:45
ok!!Θα στείλω λοιπόν τη φωτογραφία με email!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-10-18 15:28:38
Τουλάχιστον πέτυχε από πλευράς γεύσης! Αν θέλετε να στείλετε φωτογραφίες για συνταγές τρίτων μπορείτε να τις στέλνετε και στο support@cooktherapy.gr και να τις προωθούμε εμείς στα μέλη. Αρκεί να γράψετε για ποια συνταγή είναι η φωτό! :)
User Photo vch vch
2009-10-18 15:03:17
Μπορείς όμως να μου τη στείλεις στο email και να την ανεβάσω εγω.. nbisti@ath.forthnet.gr και θα βάλω σχόλιο οτι είναι δική σου :-)
User Photo ξυνομυζήθρα ξυνομυ ζήθρα
2009-10-18 14:15:39
Δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω φωτογραφία... μόνο στις δικές μας συνταγές μπορούμε...! Ίσως αυτό θα μπορούσε να αλλάξει κάπως.
User Photo ξυνομυζήθρα ξυνομυ ζήθρα
2009-10-18 14:06:46
Ναι δεν ήταν και το καλύτερο κρασί!!!Την άλλη φορά θα βάλω φρέσκο ξηρό κρασί και ελπίζω να μη κόψει!!
User Photo vch vch
2009-10-18 02:33:12
Βεβαίως και να βάλεις φωτογραφία :-). Για το γάλα που έκοψε, μήπως το κρασί που έβαλες ήταν πολύ ξυνό? Το μοσχοκάρυδο στρώνει τη γεύση αλλά και τη μυρουδιά του γάλακτος. Λυπάμαι για το κόψιμο.. Ελπίζω την επόμενη φορά να βγει καλύτερο.
User Photo ξυνομυζήθρα ξυνομυ ζήθρα
2009-10-17 23:11:01
Οκ παιδιά έγινε!!! Πολύ καλή η γεύση,ο χρόνος ψησίματος ίδιος. Μόνη παρατήρηση : το γάλα (όπως είπαμε χρησιμοποίησα φρεσκοαρμεγμένο γάλα κατσίκας) στο βρασμό και κατα πάσα πιθανοτητά στην μίξη με το κρασί στο οποίο είχα μαρινάρει το κρέας έκοψε!!! Και στη σάλτσα δεν επιτευχθηκε το κατάλληλο δέσιμο. Χάσαμε λοιπόν στην όψη. Ως προς τη γεύση τέλοιο! Το συνόδεψα με πουρέ πατάτας (βιολογικής καλλιέργειας) στον οποίο αντί για γάλα έβαλα 2 κουταλιές της σούπας ανθόγαλα,λάδι, αλάτι και μοσχοκάρυδο. Στο χοιρινό δεν έβαλα μοσχοκάρυδο γιατί θεωρώ ότι η μυρουδιά του φασκόμηλου και του δενδρολίβανου είναι ήδη αρκετή. Και επειδή έπεσε λίγο βαρύ για βράδυ μασήσαμε λίγη μαστίχα χίου ακατέργαστη. Βοηθάει εξαιρετικά στη χώνευση. Υ.Σ. Να βάλω φωτογραφία???
User Photo vch vch
2009-10-05 17:59:21
WOW! τώρα μάλιστα.. νομίζω οτι θα είναι τέλειο.. Περιμένουμε νέα :-)
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-10-05 17:11:21
Με έστειλες τώρα. Περιμένουμε τα γευστικά αποτελέσματα! :)
User Photo ξυνομυζήθρα ξυνομυ ζήθρα
2009-10-05 16:58:32
Θα το μαγειρέψω με ψαχνό αγριογούρουνου δική μας εκτροφής και γαλα από κατσίκα επείσης δικό μας. Λέτε να πετύχει ; Θα στείλω ρεπορτάζ...!
User Photo theremina theremina
2009-10-04 20:52:54
Δεν είμαι σίγουρη πως η κρέμα γάλακτος μπορεί να αντικαταστήσει το απλό γάλα. Στην συνταγή για κιμά Μπολονέζ που φτιάχνω, αφού τσιγαρίσουμε τον κιμά, προσθέτουμε γάλα και αφήνουμε να απορροφηθεί το γάλα, μετά προσθέτουμε την ντομάτα. Δίνει μία άλλη υφή στον κιμά, και το τελικά αποτέλεσμα είναι ξεχωριστώ. (Κάποια στιγμή που θα το μαγειρέψω θα βάλω εδώ και την συνταγή.) Νομίζω πως το γάλα (τα οξέα του?) δρα χημικά με τις πρωτείνες του κρέατος, οπότε η κρέμα γάλακτος που είναι λιπαρή και χωρίς οξέα δεν θα έχει την ίδια επίδραση στο κρέας.
User Photo vch vch
2009-10-04 15:27:35
ναι αλλά το γάλα αντέχει περισσότερο στο ψήσιμο και έτσι γίνεται πολύ ωραίο.. Καλή επιτυχία
User Photo litsaki73 litsaki73
2009-10-04 15:17:48
θα το κανω σιγουρα!!! Αν καταλαβα καλα, ειναι μαγειρευτο στην κατσαρολα, ετσι??? Και το αποτελεσμα φανταζομαι ειναι σαν να ειναι με κρεμα γαλακτος???
User Photo vch vch
2009-10-04 13:44:31
Είναι Μούρλια..
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-10-04 13:36:04
Ουαου! Πρέπει να γίνεται τέλειο αυτό!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.