Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινό στη κατσαρόλα με κυδώνια


5
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo sofiabalat sofiabalat
το μαγειρεμα πρεπει να γινει σε σιγανη φωτια για να δεσει η σαλτσα και να λιωνει το χοιρινο στο στομα.......
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

δυο κιλα χοιρινο κομμενο σε κομματια
δυο με τρια κυδώνια καθαρισμενα και κομμενα σε μεγαλα κομματια
φρεσκο κρεμμυδακι ψιλοκκομενο (ενα φλιτ.τσαγιου)
ανηθο,μαιντανο,πιπερι,λιγα γαρύφαλα
ενα φλ.τσαγιου καλαμποκελαιο για το τηγανισμα
ενα φλ.καφε ελαιολαδο
αλατι

πλένουμε καλα τα κομματια του χοιρινού,τα στεγνώνουμε με χαρτι κουζινας και τα αλευρώνουμε ελαφρα.Ρίχνουμε σ΄ενα τηγανι το καλαμποκέλαιο,και τηγανιζουμε το κρεας,μεχρι να ροδοκοκκινισει.
σε μια αλλη κατσαρολα προσθέτουμε το ελαιολαδο και το φρεσκο κρεμμυδακι και το τσιγαριζουμε.προσθέτουμε ενα ποτηρι νερο ,και οταν παρει βράση,ριχνουμε μεσα το κρεας,ανηθο,μαιντανο,πιπερι και τ γαρίφαλα.Αφήνουμε το φαγητο να μαγειρευτει σε σιγανη φωτια για μιση ώρα.Κατόπιν προσθέτουμε τα κυδώνια και αλατίζουμε το φαγητο.(δεν προσθετουμε το αλατι απο την αρχη του μαγειρεματος γιατι το κρεας σκληραίνει.)
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα τουλάχιστον για μιση ωρα ακομη σε σιγανη φωτια.
Σερβίρουμε με πατατες τηγανιτες ...αλλα στο φούρνο.
καθαρίζουμε τις πατατες ,τις στεγνωνουμε με χαρτι κουζινας και τις τοποθετούμε σε ενα ταψι,στο οποιο εχουμε βαλει λαδοχαρτο.Ρίχνουμε ενα φλ.καφε λαδι,αλατι,ριγανη ,ανακατευουμε και ψηνουμε με αερα 15 λεπτα στους 150 βαθμ.και αλλο ενα δεκαλεπτο στους 190 βαθμ για να παρουν χρωμα οι πατάτες μας.γίνονται σαν τηγανιτες

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.