Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινό στη γάστρα με δαμάσκηνα


10
0


Μερίδες: 20
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 240 '
User Photo ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛ ΗΣ
Είναι ένα γεύμα που απλά ....πρέπει να το γευθείς.Το έφτιαξα παραμονή πρωτοχρονιάς και έγραψε .
Ετικέτες:Αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  1. 4 κιλά χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  2. 2 κιλά πατάτες
  3. 4 πορτοκάλια
  4. 2 φλυτζάνια κρασί
  5. 20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  6. 10 βερίκοκα χωρίς κουκούτσι
  7. 2 καρότα
  8. 4 μεγάλα κρεμμύδια
  9. 3 κουταλιές σούπας μέλι
  10. 2 κουταλιές σούπας σόγια σώς
  11. 1 κούπα ελαιόλαδο
  12. αλάτι
  13. πιπέρι
  • Πλένουμε καλά το χοιρινό
  • Κόβουμε τις πατάτες σχήμα κυδώνι
  • Τα κρεμμύδια τα ψιλοκόβουμε
  • Στύβουμε τα πορτοκάλια
  • Τα καρότα τα κόβουμε  σε μεγάλες ροδέλες
  • Βάζουμε στη γάστρα κατά σειρά και σε στρώσεις τα κρεμμύδια ,τις πατάτες ,τα καρότα  , το κρέας ,τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα .
  • Χτυπάμε στο μούλτι το μέλι με την σόγια σως ,το ελαιόλαδο,το αλάτι ,το πιπέρι,το χυμό πορτοκαλιού και το κρασί
  • περιχύνουμε το μείγμα στη γάστρα
  • Βάζουμε τον φούρνο στους 250 για δύο ώρες και μετά για το υπόλοιπο στους 180
  • Προσοχή άν η γάστρα είναι μεταλλική τότε αρχικά ο φούρνος θα είναι στους 200 και μετά στους 150
  • Ανακατεύουμε πολύ τακτικά
  • Όταν το κρέας έχει γίνει σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε για δύο ώρες να ξεκουραστεί .
  • Σερβίρουμε με φέτα ή γιδοτύρι

Σχόλια

User Photo ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛ ΗΣ
2013-03-01 08:18:59
Έξυπνο το συκαλάκι και η μαυροδάφνη ,Φαντάζομαι τι θα έγινε στο τραπέζι!!!!!!!!!!!!!
User Photo portokali portokali
2013-02-28 11:06:39
me tin moni paralagi, ebala kai ligo siko kai krasi ebala maurodafni,,,, !!!! akoma mou trexoun ta salia...:)
User Photo portokali portokali
2013-02-28 11:05:40
entaksei.....!!!!! apla egrapse!!!!!!!!
User Photo ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛ ΗΣ
2011-01-03 20:45:56
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου , πρόσεχε τα υγρά μπορεί να φαίνονται πολλά , αλλά οι πατάτες θα τα απορροφήσουν και θα έχουν το χρώμα τού κάστανου.Καλή επιτυχία
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-01-03 20:30:24
Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε Βαγγέλη! Τέλειο φαίνεται!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.