Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινό στην γάστρα


10
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 180 '
User Photo apapsa apapsa
Βρήκα την συνταγή σε ένα παλιό περιοδικό μαγειρικής, ψάχνοντας να βρω τι να φτιάξω για το τραπέζι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. 'Ηθελα  κάτι πρωτότυπο, αλλά που να είναι μέσα στις δυνατότητές μου. Τα υλικά είναι πολύ απλά, αλλά ο συνδυασμός τους δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα. Η συνταγή υποτίθεται ότι είναι Χριστουγεννιάτικη από το Μεξικό, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι ισχύει αυτό. Πάντως το κρέας ήταν νοστιμότατο και σίγουρα θα το ξαναφτιάξω όταν έχω ξανά πολλούς καλεσμένους.
Ετικέτες:χριστουγεννιάτικες συνταγές, χριστούγεννα, γιορτινό τραπέζι, γάστρα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 δαφνόφυλλα

2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη

2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο

1 λάιμ χυμός και ξύσμα

1 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σελινόριζα

1 σέλινο (τα πράσινα φύλλα)

4 καρότα

1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

αλάτι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Καθαρίζουμε την σελινόριζα και τα καρότα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του σέλινου.

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το βάζουμε στην γάστρα με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ.

Βάζουμε την γάστρα στον φούρνο και το αφήνουμε 3 ώρες χωρίς να ανοίξουμε την γάστρα.

Βγάζουμε την γάστρα από τον φούρνο, στραγγίζουμε την σάλτσα και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Την βράζουμε μέχρι να μείνει ένα φλυτζάνι.

Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 1-2 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε στην σάλτσα. Αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2012-01-09 22:52:18
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά και σε 'σένα Toula! Στην γεύση υπερίσχυε το σέλινο, αν στους υπόλοιπους αρέσει το χοιρινό με σέλινο, τότε μάλλον θα τους αρέσει κι αυτό. Ελπίζω να σου πετύχει :-) ( Το συνόδευσα με σπιτικό πουρέ πατάτας. Δεν ανέβασα ακόμα την σνυταγή γιατί δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία, φαγώθηκε αμέσως. θα τον ξαναφτιάξω όμως και θα ανεβάσω την συνταγή).
User Photo Toula74 Toula74
2012-01-09 21:11:14
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σου εύχομαι. Ακούγεται πολύ καλή η συνταγή σου και είμαι περίεργη να δω πως θα είναι η γεύση του κρέατως με το ξύσμα του πράσινου λεμονιού και του πορτοκαλιού - ελπίζω μόνο ν΄αρέσει και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που δεν είναι τόσο fan των περίεργων γεύσεων και των γευστικών πειραμάτων, χα, χα, χα, χα. Μια και μου περίσσεψε ένα μεγάλο κομμάτι χοιρινού, λέω να το δοκιμάσω και ότι θέλει ας προκύψει. Το πολύ - πολύ να τρώω μετά μια βδομάδα χοιρινό, χα, χα, χα. Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή ;)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.