Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινό σαν ψητό κατσαρόλας


8
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo mima mima

Ήταν το κυριακάτικο φαγητό μαζί με ρεβυθάδα που θα γράψω μετά

Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1,5 κιλό χοιρινό από σπάλα

1 ζελεδάκι κνορ ζωμό βοδινού

Χυμό από 1 λεμόνι

4-5 φύλλα φασκόμηλο

Πάπρικα

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλεύρι

150 γρ. λογάδι Ήπειρος

Παίρνουμε ένα κομμάτι σπάλα χοιρινή χωρίς κόκαλο και αν είναι δυνατόν σε ένα κομμάτι ολόκληρο, για να μπορούμε να το κόψουμε μετά σε φέτες.

Το πλένουμε και το στεγνώνουμε και με ένα κοφτερό μαχαίρι τρυπάμε το κρέας.. Βάζουμε το λάδι σε μια ανοιχτή κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρέας. Το γυρίζουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και ρίχνουμε και το ζελεδάκι κνορ να διαλυθεί . Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και τα φύλλα του φασκόμηλου. Γυρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αν χρειαστεί στα ενδιάμεσα συμπληρώνουμε νερό.

Όταν το κρέας είναι έτοιμο (να έχει σάλτσα η κατσαρόλα για να την δέσουμε με το αλεύρι) το βγάζουμε και ρίχνουμε το αλεύρι με τη σίτα, ανακατεύουμε να γυαλίσει η σάλτσα και το βγάζουμε από την φωτιά. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το ξαναβάζουμε μέσα στη σάλτσα (να είναι σε μια σειρά).

Κόβουμε το κασέρι σε μικρά μπαστουνάκια και το σκορπίζουμε πάνω στο κρέας και στη σάλτσα.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σκεπασμένη για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρουμε με ρύζι ή με πατάτες τηγανιτές ή με πουρέ ή και σχέτο με μια ωραία σαλάτα (εγώ έκανα ντοματοσαλάτα).

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Σχόλια

User Photo roxy roxy
2013-04-01 05:32:24
Με τόσα ωραία υλικά το Knorr περισσεύει νομίζω!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.