Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινό ρόστο κατσαρόλας


3
0


Μερίδες: 6-8
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 150 '
User Photo julypan julypan
Μια πρόταση για μπουφέ ή Κυριακάτικο γέυμα.
Ετικέτες:χοιρινο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1.5 κιλό χοιρινό κομμάτι για ρόστο
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
λάδι
2 ποτήρια κόκκινο κρασί ξηρό
νερό όσο χρειαστεί για να ψηθεί
Πλένουμε το κρέας καλά και κάνουμε σχισμές με ένα μαχαίρι. Μοιράζουμε κάθε σκελίδα σκόρδου στα δύο και το βάζουμε μέσα στις σχισμες του χοιρινού. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές. Το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε στην φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε νερό την δάφνη και το μπαχάρι και το αφήνουμε να ψηθεί.
Σερβίρουμε με πατάτες, ρύζι, σαλάτα.
Το ρόστο κόβετε αφου κρυώσει γιατί κόβετε καλύτερα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.