Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινό μπύρας με μανιτάρια άλα κρεμ


2
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Indy Indy
Είναι η πρώτη μου συνταγή και αφορά ένα σχετικά γρήγορο και εντυπωσιακό πιάτο.
Ελπίζω να το απολαύσετε!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Υλικά:4 χοιρινές μπριζόλες λεπτές

            300 γρ. μανητάρια

            4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια

            350 ml γάλα

            1 κουτ. αλεύρι

            ελαιόλαδο     

            λευκό κρασί

            μπύρα

            ρίγανη

            αλάτι

            πιπέρι

Ρίχνουμε την ρίγανη στις χοιρινές μπριζόλες και τις αφήνουμε να πάρουν άρωμα κανα μισάωρο.

 

Ρίχνουμε το λάδι στην φωτιά και σωτάρουμε τα κομμένα κρεμμυδάκια.

Μετά ρίχνουμε τα κομμένα σε φέτες μανιτάρια και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να βράσουν σε αυτά.

Όταν πιουν τα υγρά τους τα σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.

Όταν εξατμηστεί αρκετό από το κρασί τους ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε να πάρει βράση. Τότε ρίχνουμε και το αλεύρι και χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

Σε μιά άλλη κατσαρόλα στο μεταξύ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού κάψει ρίχνουμε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την μπύρα μέχρι να τις σκεπάσει.

 

Αφού πάρουν βράση τις σερβήρουμε ζεστές γαρνιρισμένες με την σάλτσα και τα μανιτάρια. Μπορείτε να κόψετε και μια ντομάτα σε φέτες για να συνοδέψει το πιάτο.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.