Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινό με πιπεριές και κολοκύθι


0
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo ξυνομυζήθρα ξυνομυ ζήθρα

Ένα πιάτο για γερά στομάχια!

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (0 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1κιλό Χοιρινό ψαχνό (ή αγριογούρουνο) κομμένο σε μέτρια κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 μεγαλούτσικο κολοκύθι
3 ώριμες ντομάτες (για τη σάλτσα)
3 μικρές ντιματούλες ολόκληρες
1/2 ποτήρι λάδι
αλάτι θαλασσινό
1 ποτήρι κόκκινο κρασί


Πατάτες τηγανητές για συνοδευτικό

Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια ισόπαχα αφαιρόντας τα πολύ λιπαρά κομμάτια.
Βάζουμε το λάδι στη φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο να σοταριστεί ελαφριά και προσθέτουμε τα κομμάτια του χοιρινού. Το αφήνουμε να μαγειτευτεί περίπου 10 λεπτά και το σβήνουμε με το κρασί. Κατόπιν προσθέτουμε την τριμένη ντομάτα και τα ντοματάκια ολόκληρα. Αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 τέταρτα και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό. Το κολοκύθι μαζί με το αλάτι το προσθέτουμε τελευταίο λίγο πριν ψηθεί το κρέας ώστε να μείνει τραγανό και να μη λοιώσει. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν η σάλτσα δέσει. Αφαιρούμε την πέτσα από τα ντοματάκια.

Συνοδεύεται άριστα με τραγανές τηγανητές χοντροκομμένες πατάτες, αλλά θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε και το ρύζι.

Του ταιριάζει ένα ξηρό κόκκινο κρασί.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.