Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινό με μανέστρα


3
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo mima mima
Το μαγείρεψα την Κυριακή και ο γιός μου έφαγε 2 μέρες συνέχεια και σήμερα ρώταγε αν έχει κι άλλο
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ζυμαρικά - Μακαρόνια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό (αυτές που έχουν και κόκκαλο)
1κρεμμύδι
2 γουλίτσες σκόρδο
ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί λευκό
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κουτί πουμαρό
1 ζελεδάκι κνορ ζωμό βοδινού
1/3 ματσάκι μαϊδανό χωρίς τα κοτσάνια
4-5 φύλλα φασκόμηλο
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
1,5 σφηνάκι πετιμέζι
αλάτι
πιπέρι
τζίντζερ σε σκόνη
καπνιστή πάπρικα


Για τον ζωμό
Τα κόκκαλα από τις μπριζόλες
τα κοτσάνια από τον μαϊδανό
1 ζελέ κνορ ζωμό βοδινού
1 κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
νερό

Μανέστρα
ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 φλ. καφέ κρασί
2 φλυτζάνια τσαγιού μανέστρα
το ζωμό που φτιάξαμε
Πλένουμε καλά το κρέας, αφαιρούμε το κόκκαλο και το κόβουμε κύβους.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα κόκκαλα, τα κοτσάνια του μαϊδανου, το κρεμμύδι, τον κύβο κνορ, προσθέτουμε  5 ποτήρια νερό και το βάζουμε να βράσει.
Σε ένα φαρδύ σκεύος με καπάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομένο και ανακατεύουμε να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το χοιρινό και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε και το λεμόνι. Αφήνουμε 3 λεπτά και προσθέτουμε το ζελεδάκι κνορ, το πουμαρό. τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο, 2 ποτήρια νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει το κρέας.
Ο ζωμός που βράζουμε για την μανέστρα είναι έτοιμος. Βγάζουμε αυτή την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε καθαρή κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και μετά από 4-5 λεπτά ρίχνουμε τη μανέστρα. Τσιγαρίζουμε την μανέστρα και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και σβύνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί με μια κουτάλα ρίχνουμε ζωμό, όπως κάνουμε το ρυζότο, ανακατεύοντας και προσθέτοντας. Στο τέλος ρίχνουμε μια κουτάλα ζωμό, σβύνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κριθαράκι να πήξει. Αν δούμε ότι έπηξε πολύ προσθέτουμε λίγο ζωμό.
Σερβίρουμε το κριθαράκι και από πάνω το κρέας με τη σάλτσα.
Αν θέλουμε τρίβουμε τυρί από πάνω.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.