Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινό με κάστανο


5
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 120 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo ADAM ADAM
Ένα πιάτο που φτιάχνω συνήθως προς τα Χριστούγεννα!
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 μεγάλο κομμάτι χοιρινό περίπου στο κιλό
  • 1/2 κιλό κάστανα
  • 1 γεμάτη κουταλιά τη σούπας κουκουνάρια
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο
  • 8-10 ξερά βερύκοκκα ή δαμάσκηνα ολόκληρα (ότι προτιμάτε ή αν θέλετε και από τα δύο)
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα στα 8
  • 1 πιπεριά ότι χρώμα προτιμάτε
  • 2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού μπράντυ
  • 4-5 κουταλιές της σούπας λάδι
  • αλάτι και πιπέρι


Για το μαρινάρισμα
  • 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο γλυκό
  • 1 ποτηράκι του κρασιού μπράντυ
  • λίγα φύλλα δάφνης
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • μπόλικο άκοπο πιπέρι
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
  • Σε ενα βαθύ μπολ τοποθετουμε το χοιρινο και το υλικό του μαριναρίσματος. Γυρνάμε το χοιρινό κάθε λίγο και το αφήνουμε όλη νύχτα σκεπασμένο.
  • Βράζουμε και καθαρίζουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν τελείως.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια. Το ίδιο και την πιπεριά την οποία κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα.
  • Βγάζουμε το χοιρινό από τη μαρινάτα και το κόβουμε σχεδόν μπουκιές.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα (αν έχετε χύτρα ακόμη καλύτερα) ρίχνουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το χοιρινό, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα κάστανα και τα κουκουνάρια και τα σωτάρουμε ελαφρά.
  • Σβήνουμε με λίγο ζουμί από τη μαρινάτα και προσθέτουμε τα βερύκοκκα, το δεντρολίβανο και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε άλλο λίγο ζουμί.
  • Διαλύουμε το μέλι στο μπράντυ. Ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό που βράζει και το αφήνουμε να δέσει μέχρι να μελώσει.
Αν θέλετε μπορείτε να ξεχωρίσετε τα κάστανα και να τα κάνετε πουρέ, με λίγο ζουμί από τη μαρινάτα, αφού έχουν βράσει με το φαγητό και έχουν τραβήξει τις γεύσεις.

Το υλικό της μαρινάτας είναι πολύ ωραίο για πατάτες φούρνου, αφού το σουρώσετε.


Καλή επιτυχία!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.