Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινό με δαμάσκηνα και μπύρα


6
0


Μερίδες: 3
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo vch vch

Οικογενειακό Φαγητό

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για το χοιρινό:

  • Χοιρινό 500 γρ κομμένο σε κύβους
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • Δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο- λιωμένο με αλάτι
  • Θυμάρι
  • Άσπρο πιπέρι
  • Σπόροι κολιάνδρου
  • Σπόροι μουστάρδας
  • Δεντρολίβανο
  • Μπάχαρι
  • Αλάτι χοντρό θαλασσινό
  • Ελαιόλαδο

 

Για το ρύζι

  • 1 κούπα ρύζι Basmati
  • 2 κόκκους κάρδαμο
  • 2 κούπες νερό

Σε μέτρου μεγέθους κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το λιωμένο σκόρδο.

Προσθέτουμε το χοιρινό και το γυρίζουμε να ψηθεί εξωτερικά.

Προσθέτουμε τη Μπύρα.

Αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί το υγρό στο μισό.

Μετά προθέτουμε νερό να τα καλύψει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.

Τελευταία προσθέτουμε τα δαμάσκηνα.

Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε στο 2 τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Θα είναι έτοιμο όταν τα ζουμιά θα έχουν μελώσει

 

Ετοιμάζουμε το ρύζι.

Το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρολίτσα.

Προσθέτουμε το κάρδαμο και  το νερό.

Τ’ αφήνουμε να αρχίσει ν’ αχνίζει και το κλείνουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το προσέχουμε μέχρι να στεγνώσει το νερό. (θα εμφανιστούν οι μικροί κρατήρες).

Απομακρύνουμε από το ζεστό σημείο την κατσαρόλα, αφαιρούμε το καπάκι και το καλύπτουμε με μια υγρή πετσέτα. Απομακρύνουμε το κάρδαμο.

 

 

Βάζουμε το ρύζι στο κέντρο της ρηχής πιατέλας και σχηματίζουμε ένα βουναλάκι.

Γύρω γύρω βάζουμε το κρέας και τα δαμάσκηνα.

Παίρνουμε ζουμί και περιχύνουμε πάνω στο ρύζι σαν να είναι λάβα που τρέχει από την κορφή στη βάση

 

Καλή σας όρεξη.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.