3-4 χοιρινά κότσια (συνολικό βάρος 2-2,5 κιλά)
2 κ.σ. μουστάρδα (γεμάτες)
1 κ.σ. μέλι
3 σκλήδες σκόρδο λειωμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
3 κ.σ. δενδρολίβανο (ή θυμάρι)
1 κουτάκι μπύρα (330ml)
φρέσκο βούτυρο
αλάτι & πιπέρι
|
1. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την μουστάρδα, το μέλι και το σκόρδο
2. Αφού πλύνουμε και σκουπίσουμε τα κότσια τα αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε στην γάστρα
3. Λαδώνουμε τα κότσια μέσα στη γάστρα
4. Αλοίφουμε με το μίγμα της μουστάρδας (1) απ' όλες τις πλευρές
5. Σκορπίζουμε το δενδρολίβανο πάνω στα κότσια
6. Κόβουμε λεπτές φετούλες βουτύρου και τις τοποθετούμε επάνω στα κότσια
7. Τοποθετούμε τα φύλλα δάφνης
8. Ρίχνουμε την μπύρα (όχι πάνω στα κότσια)
Τοποθετούμε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο κατώτερο επίπεδο και ψήνουμε για 2,5 ώρες
|